Hlavní obsah

Liberci v Brně neuznali dva góly. Vrátili jsme se do české reality, tvrdil Trpišovský

Čestmír FolkSport.czPrávo

Brněnský stadión je v poslední době pohřebištěm ligových favoritů. Po mistrovské Plzni si fotbalisté Zbrojovky vyšlápli i na Liberec, Severočeši odjeli s porážkou 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

„Po úspěchu v Evropské lize v Groningenu jsme se vrátili do domácí české reality. A to se vším všudy," narážel zklamaný liberecký trenér Jindřich Trpišovský na dva neuznané góly svého mužstva.

Poprvé asistent sudího signalizoval faul na brankáře, ve druhém případě měl stát zakončující Shala v ofsajdu. „Už jsem ty situace viděl na videu a mám na ně opačný názor. Jenže s tím nic nenadělám. Kdybychom se nedopustili chyb vzadu, 1:0 bychom vyhráli. Neměli jsme vůbec dobrý den," nesváděl nezdar na rozhodčí.

Oproti pohárovému duelu sáhl Trpišovský v Brně k šesti změnám v základní sestavě. „Bartošák, Folprecht a Jefremov mají zdravotní problémy, další hráče jsem chtěl nechat odpočinout. Třeba Pepu Šurala jsem si nechával jako žolíka na závěr, bohužel to tentokrát nevyšlo," litoval kouč Slovanu.

Šural: Nic světoborného jsme nepředvedli

Josef Šural připustil, že by raději nastoupil od začátku. „Cítil jsem se dobře. Jak člověk vyběhne na hřiště, na únavu navíc rychle zapomene," tvrdil. Mrzelo ho, že Liberec padl zrovna v Brně, jehož je odchovancem.

„Zbrojovka byla ovšem tentokrát lepší, my jsme nic světoborného nepředvedli. Velká škoda, že jsme citelně ztratili na vedoucí tři celky," štvalo Šurala, který si v závěru zápasu poprvé v nejvyšší soutěži zahrál proti mladšímu bratrovi Jakubovi, jenž rovněž střídal. „Po utkání jsme si vyměnili dresy a chvilinku poklábosili," prozradil známější ze sourozenců.

Řezníček se opět trefil

Rozdílový gól Zbrojovky zaznamenal stejně jako před dvěma týdny proti Plzni útočník Jakub Řezníček. „Strašně si to užívám. Nedávno se mě ještě všichni ptali, kdy se konečně trefím, a teď už mám na kontě šest branek. Je to nádhera, jak poslední dobou stoupáme tabulkou," pochvaloval si povedené období.

Řezníček mohl v závěru skórovat i podruhé, avšak raději nabídl gólovou přihrávku nabíhajícímu Zavadilovi. „Když dědek sprintoval přes půl hřiště, musel jsem mu balón dát," dobíral si uzdraveného veterána, který přišel na hřiště až ve druhé půli. „Pavel to vzal naprosto normálně. Je to veliký profík," ocenil Řezníček přístup obvyklého lídra mužstva.

Kouč Brna Václav Kotal našel pro svoje hráče jen slova chvály. „Klukům musím pogratulovat za výtečný výkon. Sestavu jsme přitom lepili strašně těžko. Postrádali jsme zraněné Zoubeleho, Paška, Keresteše či Malíka a kvůli čtyřem žlutým kartám nemohl nastoupit ani stoper Košťál. Zkušený Schuster ho ale nahradil skvěle. A hodně mě potěšil také Lutonský, který se zlepšuje zápas od zápasu," má Kotal radost z nárůstu výkonnosti svých svěřenců.

„Nosy nahoru nosit ovšem nesmíme. Teď se musíme dobře připravit na pohár v Plzni a poté nás čekají dvě těžká ligová utkání venku se zachraňující se Jihlavou a vedoucí Spartou," připomněl Kotal náročný program svého týmu v závěru podzimu.

Reklama

Související témata: