Hlavní obsah

Rumuni se mohou těšit, Fatai po odmlce v Plzni zničil i Teplice

Praha

Odmlčel se ve chvíli, jež byla pro tým proklatě citelná. Kehinde Fatai nezvládl duel v Plzni, proto také fotbalisté Sparty bitvu podzimu prohráli. Hned v příštím kole však africký bombarďák složil reparát. Dvěma góly a asistencí vydatně přispěl k výhře 3:1 nad Teplicemi a s osmi ligovými trefami už ztrácí jedinou branku na nejlepšího střelce týmu Davida Lafatu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Kehinde Fatai vstřelil Teplicím dva góly.

Článek
Fotogalerie

Věčná škoda pro českou reprezentaci, že po něm Rumuni skočili dřív. Kehinde Fatai čeká na rumunský pas, díky němuž by se na ME 2016 ve Francii mohl stát soupeřem národního týmu.

„Pozvánku na první sraz s rumunskou reprezentací ještě nečekám, spíš se koukám směrem k Euru. Musím dál pracovat, hrát dobře za Spartu. Pak uvidíme," usmívá se.

Jde mu to víc než dobře. V posledních pěti kolech zaznamenal sedm gólů. „Pro útočníka moc důležité. Góly mi dodávají sebevědomí a sílu," pochvaluje si.

Tři dny po těžké pohárové bitvě se Schalke byl první hvězdou večera. „Jsem hodně spokojený. Nejen s mým výkonem, ale s hrou celého týmu. Po Schalke jsme byli trochu unavení, museli jsme dřít. Ale mentálně jsme byli na zápas dobře připravení," libuje si nigerijský kanonýr.

Chlapče, i bránit je třeba...

Jednu slabinu ale měl. „Fatai v prvním poločase na pravé straně špatně bránil. Buď se nevracel, nebo se odstěhoval na druhou stranu," poukázal trenér Zdeněk Ščasný.

Fatai to však vyvážil nejen dvěma zásahy, ale také přihrávkou na Krejčího vítězný gól.

„Asistence mám také v popisu práce. Hraju na kraji, měl bych tedy nahrávat spoluhráčům, kteří nabíhají do vápna. A jsem rád, že se mi to aspoň jednou povedlo."

Sparta si zápas hodně zkomplikovala, již v 5. minutě inkasovala. „Počítali jsme s tím, že Teplice jsou silné. A rychlým gólem jsme si udělali zápas ještě těžší. Hodně špatný začátek," uznává Fatai.

Zpočátku se musel obejít bez podpory Matějovského a Jiráčka. Oba záložníci mají stop pro příští pohárový duel s Asterasem, a tak kouč otestoval sestavu bez nich.

„Bylo trochu znát, že nám chyběli. Ale musíme pohár bez nich zvládnout. A další hráči ukázali, že mohou také nastupovat," podotýká Fatai.

Reklama

Související témata: