Hlavní obsah

Spartu opouští generální manažer Pelta

Vedení fotbalové Sparty se ve čtvrtek domluvilo na ukončení spolupráce s generálním sportovním manažerem Miroslavem Peltou. Letenský funkcionář se s klubem loučí po téměř sedmi letech, platnost jeho kontraktu vyprší s posledním dnem letošního roku. O nové tváři na Peltově postu Sparta rozhodne až během ledna.

Foto: archiv

Miroslav Pelta

Článek

"Pan Pelta pracoval pro Spartu s velkým nasazením a má nesporný podíl na mnoha úspěších našeho týmu. Společně jsme však dospěli k názoru, že v tuto chvíli je čas na změnu," uvedl v tiskovém prohlášení Sparty viceprezident klubu Daniel Křetínský.

Podle letenského vedení se obě strany rozešly po vzájemné dohodě. "Rozcházíme se v dobrém. Na Spartě jsem strávil téměř sedm let, na které budu rád vzpomínat," potvrdil Pelta, jenž do Sparty přišel 1. července 1999 s společně s novým šéfem klubu Vlastimilem Košťálem.

Podle tiskového mluvčího Sparty Lukáše Přibyla bude jméno Peltova nástupce oznámeno na začátku příštího roku. "Sparta bude řešit personální obsazení postu sportovního manažera během ledna," řekl Přibyl na dotaz redakce Sport.cz.

Reklama

Související témata: