Hlavní obsah

Vrba popíchl kritizovaného Krejčího k náramnému výkonu

Praha

Celou kvalifikaci byl součástí nejen národního týmu, ale většinou také základní sestavy. Ladislav Krejčí (23) se však v posledním době nevyhnul výkyvům formy, a tak ho kouč reprezentace popíchl. Pavel Vrba nominoval mladého sparťanského záložníka k přátelským duelům se Srbskem a v Polsku až dodatečně. Krejčí zareagoval ideálně, k nedělní ligové výhře nad Teplicemi (3:1) vydatně přispěl vítězným gólem a nezištnou asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se raduje ze vstřeleného gólu proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Cítíte satisfakci? V poslední době jste byl za své výkony často kritizován...

Ne, určitě bych neřekl satisfakce. Snažím se pracovat pořád stejně a jsem rád, že proti Teplicím se mi povedlo dát gól a na jeden nahrát. V zápasech i trénincích odvádím maximum. Od toho se snažím odrazit.

Chvíli nahoře, chvíli dole. Souhlasíte, že vaše výkony jsou dost kolísavé?

Bylo by samozřejmě nejlepší, kdybych každý zápas dal gól nebo ho aspoň připravil. Teď se to nedaří, takže je to tak, jak říkáte.

Sice dodatečně, pozvánku do reprezentace jste však dva dny před duelem s Teplicemi zase dostal. Byla to vzpruha?

Jsem jednoznačně moc rád, že mě trenér povolal. Nároďák je nadstavba a pro každého hráče je skvělé, když se do něj dostane.

Váš gól na 2:1 byl vítězný.

Chtěl jsem si míč zpracovat jen jedním dotekem a hned pálit. Řekl jsem si, že nebudu nic vymýšlet a balon napálím. Padl tam.

Před třetím gólem jste mohl znovu zakončovat sám, přesto jste radši nahrál Fataiovi před prázdnou bránu.

Je pravda, že jsem mohl střílet, ale viděl jsem lépe postaveného spoluhráče. Tak jsem mu oplatil přihrávku na můj gól. Keny se zase trefil dvakrát a jsem jedině rád, že mu to tam takhle padá. Jen ať tak pokračuje, pomáhá to celému týmu.

Reklama

Související témata: