Hlavní obsah

Další posilou Sparty je slovenský záložník Kóňa

PRAHA

Fotbalová Sparta sehnala další posilu pro jaro a stejně jako v případě obránce Michala Haneka ji našla na Slovensku. Klub se dohodl na podmínkách smlouvy se záložníkem Nitry Tomášem Kóňou. Jednadvacetiletý slovenský fotbalista by měl na Letné v nejbližších dnech podepsat smlouvu do konce června roku 2008.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kádr Sparty se rozrostl o další nové jméno.

Článek

Kóňa  se svolením svého mateřského klubu v pátek dopoledne vyjednával na Spartě o podmínkách smlouvy a obě strany dospěly k dohodě. Vedení klubu je předběžně dohodnuto i se zástupci Nitry, k definitivnímu podpisu smlouvy už chybí jen formality.

"Sparta je pro mě velká výzva a chci se prosadit do základní sestavy. S trenérem Grigou se osobně neznám, ale moc dobře vím, kdo to je," řekl Kóňa, který nastupuje převážně ve středu záložní řady.

Během podzimu nechyběl v sestavě Nitry ani minutu. Odehrál všech dvacet utkání ve slovenské lize a dal v nich čtyři góly. Byly to jeho první zápasy v nejvyšší slovenské soutěži. Odchovanec Nitry patřil k oporám pátého celku slovenské ligy a zároveň i reprezentace do jednadvaceti let, kde nasbíral čtyři starty.

Příchodem Kóni se rozroste počet slovenských fotbalistů v kádru Sparty na čtyři. V obraně pravidelně nastupuje Martin Petráš, vedle něj se od jara postaví Michal Hanek, zálohu diriguje momentálně zraněný Karol Kisel. Celý tým má pak na povel slovenský trenér Stanislav Griga.

Reklama

Související témata: