Hlavní obsah

Grigovi bude ve Spartě pomáhat Slovák Paldan

PRAHA

Novým asistentem trenéra Stanislava Grigy u týmu fotbalistů pražské Sparty bude jeho slovenský krajan Róbert Paldan. ČTK to v sobotu sdělil tiskový mluvčí klubu Lukáš Přibyl. Ve středu skončili u prvoligového mužstva asistenti Jaroslav Šilhavý a Boris Kočí.

Článek

Pětatřicetiletý Paldan působil jako asistent trenéra Grigy už v letech 1997-98 v Trenčíně. "Tehdy se nám velmi dobře spolupracovalo. Postoupili jsme s Trenčínem do první slovenské ligy a jako nováček jsme obsadili hned čtvrté místo. Od té doby máme se Stanem pracovně-kamarádský vztah," řekl Paldan.

Nový člen sparťanského realizačního týmu se trénování věnuje už od 24 let. V Trenčíně se po Grigově odchodu v roce 1998 stal hlavním koučem, poté vedl Ružomberok a znovu Trenčín. Poslední půlrok byl hlavním trenérem v druholigovém týmu Družstevník Báč. "Do Sparty se velmi těším. Nabídka mě překvapila a zároveň hodně potěšila," dodal Paldan.

Griga ve středu prohlásil, že změny na postech asistentů jsou vedeny snahou o oživení v trenérské kabině. "Chci přinést něco nového do zaběhnutých stereotypů," řekl. Brankáře bude ve Spartě nadále trénovat Jan Stejskal, na Letné zůstává i pozorovatel Miroslav Jirkal. Obhájce titulu je po podzimní části první ligy v tabulce na devátém místě.

Reklama

Související témata: