Hlavní obsah

Disciplinárka zastavila Kenijovi ze Slavie činnost na tři zápasy

Aktualizováno

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala slávistu Levana Keniju zastavením činnosti na tři soutěžní duely za hrubé nesportovní chování v zápase 11. ligového kola s Olomoucí. Gruzínský záložník pyká za to, že v druhém poločase šlápl na hostujícího záložníka Davida Housku.

Foto: Slavia.cz

Ofenzivní záložník Slavie Levan Kenia.

Článek

Rozhodnutí není pravomocné a hráč se proti němu může odvolat. Verdikt neznamená automaticky zákaz činnosti kvůli tomu, že Kenija nebyl v zápase vyloučen.

Pětadvacetiletý záložník má nyní spolu s klubem tři možnosti. Zaprvé mohou oznámit, že nevyužijí právo na odvolání, a trest tak začne platit od sobotního ligového utkání v Uherském Hradišti proti Slovácku.

Zadruhé se mohou od pátku do sedmi dnů odvolat a až do následného rozhodnutí odvolací a revizní komise bude moci hráč nastupovat. Zatřetí Pražané nemusejí na trest nijak reagovat a ten automaticky začne platit po uplynutí sedmidenní lhůty.

Kenija je momentálně zraněný, a pokud by trest platil hned od zápasu na Slovácku, záložník Pražanů by si už do konce podzimu ligu za Slavii nezahrál, protože do zimní přestávky zbývají právě tři kola.

Disciplinárka na dnešním zasedání také potrestala pokutou 30 tisíc korun Zlín za nedostatečnou pořadatelskou službu v zápase se Slováckem a hostující klub pak stejnou částkou za nevhodné chování části jeho příznivců. Po úterním pohárovém utkání MOL Cupu komise zahájila řízení s domácími Pardubicemi kvůli pořadatelské službě a s hostující Spartou kvůli fanouškům.

V druhé lize si za čtyři žluté karty příští kolo nezahrají Jan Šimák z Českých Budějovic, Radim Nepožitek ze Znojma a Martin Jindráček z Vyšehradu.

Reklama