Hlavní obsah

Reprezentace jde zatím stranou. Baroš chce s Bolkou vyhrát titul!

Praha

Kdo jiný by měl po boku Pavla Nedvěda představit míč pro EURO 2016, když ne král střelců mistrovství Evropy 2004!? Milan Baroš (34) je s 41 góly hned po Kollerovi druhým nejlepším kanonýrem fotbalové reprezentace. Kouč Pavel Vrba připustil jeho návrat do národního týmu, útočník ho však nechce komentovat. „Soustředím se na Mladou Boleslav, to je teď má priorita,“ opakuje Baroš stále dokola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš si s Mladou Boleslaví troufá i na příčku nejvyšší...

Článek

Připouštíte možnost, že byste byl na šampionátu ve Francii jako hráč znovu u toho?

Ale vždyť já trenéra Vrbu potkal jen na koncertu... Mluvili jsme spolu asi dvě minuty, ani ne o ME nebo něčem podobném. Soustředím se na závěr sezóny v Boleslavi, to je pro mě priorita. Víc k tomu nemám co říct.

Řeknete aspoň, jestli vás start na šampionátu ještě láká?

Ani jsem nad tím nepřemýšlel. V Boleslavi chceme zvládnout závěr podzimu a udržet se na špici. Nevím, co bude potom, ani jsem s nikým ještě nemluvil.

V sobotu večer hrajete v Plzni. To je přesně zápas, v němž můžete dokázat, že Bolka už má na titul...

Ještě zbývá spousta kol, sobotní zápas o titulu rozhodovat nebude. Ale na Spartu a Plzeň ztrácíme dva body a bylo by vynikající, kdybychom se takhle na dostřel udrželi do konce sezóny. Je nám jasné, že Sparta a Plzeň jsou největšími favority, mají také daleko širší kádr než my. Ale třeba Baník v roce 2004 nebo Liberec v roce 2012 dokázaly, že z role černého koně je možné titul vyhrát.

Takže se k útoku na titul otevřeně hlásíte?

Musíme mít nejen pokoru, ale také pozitivní myšlení. Každý z kluků v šatně musí myslet na to, že se titul vyhrát dá. Ligu máme rozehranou tak, že se klukům snažím říct, aby si dali do hlavy, že ji chceme vyhrát. Pro Spartu a Plzeň je to povinnost. Pro nás sen, který můžeme klidně dotáhnout.

V čem je kouzlo Mladé Boleslavi?

Sešel se v ní kvalitní tým plný dobrých fotbalistů. Jsme dobrá parta a trenér Jarolím mužstvu dává, co my kluci potřebujeme. Máme natrénováno a víme, co chceme hrát.

Kouč čelil tlaku, kdy už vás konečně nasadí do základní sestavy, že?

Jedině od lidí, kteří nevěděli, jaká je situace. Zranil jsem se v přípravě a potom ještě jednou. Jsem zkušený, tyhle situace už znám. Snažil jsem se makat a čekat na šanci, která přišla. S trenérem jsem celou dobu normálně komunikoval. A shodli jsme se, že jsme udělali oba dva dobře, když jsme počkali. Kdybych začal hrát dřív, když jsem ještě na tom nebyl fyzicky dobře, tak jsme si nabili hubu oba. Všechno mělo svůj čas.

Jak dlouho vlastně ještě chcete hrát?

Trenér Jarolím mě vycepoval, cítím se dobře. Věřím, že takové dva, tři roky ještě před sebou mám.

Měl by trenér Pavel Vrba podle vás povolat Milana Baroše do reprezentace?
Ano
59,1 %
Ne
40,9 %
Celkem hlasovalo 3418 čtenářů.

Reklama

Související témata: