Hlavní obsah

Policie v Liberci chystá zvýšená opatření na zápas se Spartou

Liberec

Zvýšená bezpečnostní opatření chystá policie na zápas první fotbalové ligy, v němž Liberec v neděli hostí pražskou Spartu. Utkání považuje za rizikové. ČTK to dnes sdělila liberecká mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policisté dohlížejí na fanoušky. Ilustrační foto.

Článek

"Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosti s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku," uvedla Šrýtrová.

Sparta hrála v Liberci naposledy letos na jaře a prohrála 1:2. Po utkání deset příznivců pražského klubu napadlo před hotelem Atrium, jen pár desítek kroků od stadionu, příznivce vítězného Slovanu. Devět fanoušků Sparty následně policie obvinila z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví. Mimo bitky řešili policisté také dva přestupky a jeden případ krádeže.

Problémy s příznivci Sparty byly i při předchozích zápasech. Několik jich zadržela policie kvůli loupeži, krádeži či výtržnictví při utkáních v Liberci v letech 2012 i 2013. V roce 2008 na libereckém stadionu způsobili škodu za 25.000 korun, v roce 2010 jeden sparťanský fanoušek vběhl při zápase na hřiště.

Nedělní ligový zápas začne u stadiónu U Nisy v 15:00. Policisté budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion. "Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové antikonfliktního týmu, policisté z pořádkových jednotek a psovodi," uvedla Šrýtrová.

S přesunem fanoušků na stadion mohou být podle ní spojené i menší komplikace v dopravě. "V případě vyhodnocení situace může dojít k chvilkovému zastavení provozu," dodala. Opatření podle policejní mluvčí skončí až po odjezdu fanoušků Sparty z Liberce.

Reklama

Související témata: