Hlavní obsah

Boleslavská série musí skončit, poručil Kovařík

Plzeň

Bitva by to měla být náramná. Třetí Mladá Boleslav ztrácí na vedoucí tandem už jen dva body, a tak její dnešní duel na hřišti druhé Plzně má punc bitvy o fotbalový titul. Středočeši již 9 kol po sobě neprohráli a poslední tři vyhráli. „Ano, mají dlouhou sérii bez prohry a je na čase ji ukončit,“ usmívá se plzeňský záložník Jan Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Jan Kovařík (vlevo) a Daniel Kolář se radují z gólu.

Článek

Také za domácími stojí pozoruhodná čísla. Viktoria vyhrála 8 z posledních 9 vzájemných ligových duelů. Naposledy ale na jaře prohrála 1:2 a byla to její poslední domácí porážka v lize.

„Věřím, že bude plný stadión a že nás diváci poženou. Bude to těžký zápas, ale snad ho zvládneme a po utkání se budeme společně s našimi fanoušky radovat. Boleslav dává hodně gólů, hraje útočně a věří si. Mají dlouhou sérii bez prohry a je na čase ji ukončit," říká záložník Jan Kovařík v rozhovoru pro klubový web.

Plzeň v reprezentační přestávce vyhrála úvodní osmifinále poháru 2:1 nad Brnem. Jinak se ale pilně připravovala na závěr podzimu, hráči absolvovali i dvoufázové tréninky. „Náročné období, trénovali jsme dopoledne i odpoledne, ale na závěrečné zápasy v letošním roce jsme určitě dobře připraveni a teď už to jen ukázat v samotných utkáních," přeje si záložník.

Atrakcí bude i duel kanonýrů

Mladá Boleslav ztrácí Viktorii už jen pouhé dva body. Diváci navíc budou sledovat duel dvou nejlepších střelců ligy - Michala Ďuriše s Lukášem Magerou.

„Oběma to tam padá, jsou to střelečtí tahouni svých týmů. Lukášovi přeju, ať góly dává i dál, ale ať si dá proti nám pauzu. Naopak Michal Ďuriš by mohl svoji střeleckou pohodu ze slovenské reprezentace přenést opět i sem," poukazuje Kovařík, že Ďuriš během dvou přátelských zápasů se Švýcarskem a Islandem nasázel celkem tři góly.

Reklama

Související témata: