Hlavní obsah

Za Hušbauera s Koukalem platit nemusíme, reaguje Baník na výrok soudu

Baník Ostrava na svých stránkách přichází s tvrzením, že není jeho povinností uhradit Viktorii Žižkov 8,5 miliónu korunza přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala, a to navzdory pátečnímu rozhodnutí soudu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava.

Článek

"Soudem bylo vydáno stále platné předběžné opatření, o kterém bylo nově rozhodnuto v září a které zakazuje orgánům FAČR činit vůči Baníku jakékoli kroky a vyvozovat důsledky z toho, že částku nezaplatil," uvedl na webu Baníku právník Tomáš Sokol, který v případu ostravský klub zastupuje.

Kauza se táhne už od roku 2010, kdy arbitráž nařídila Baníku zaplatit šest miliónů korun, ale za tři měsíce rozhodnutí zrušila a ostravský klub od pokuty za neplnění splátkového kalendáře osvobodila. Případ se ale poté dostal k soudu, který dal za pravdu Žižkovu, a arbitráž na základě rozhodnutí nařídila Ostravě kvůli prodlení v platbě uhradit do patnácti dnů celkem 8 404 600 korun.

Proti tomuto rozhodnutí už se nemohl slezský klub v rámci FAČR odvolat, obrátil se proto na soud. Obvodní soud Baníku vyhověl, Městský soud v Praze ale nyní tento verdikt změnil.

Reklama