Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 1:0Kanonýr Ďuriš opět plzeňským spasitelem. Viktoria ve šlágru kola zdolala Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Ďuriš 1 : 0
Záznam online reportáže

Slovenský kanonýr Michal Ďuriš se stal plzeňským spasitelem i v ostře sledovaném duelu čtrnáctého kola Synot ligy mezi druhým a třetím týmem tabulky. Jedenáctým podzimním ligovým gólem totiž rozhodl o vítězství mistrovské Viktorie nad Mladou Boleslaví 1:0. Západočeši minimálně do neděle převzali vedení v tabulce. Svěřence trenéra Karla Jarolíma musí ztracené body hodně mrzet, protože až po inkasované brance začali myslet na ofenzivu a předváděli, že si mohli troufnout na víc než bránění bezgólového stavu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Lukáš Magera (vlevo) z Mladé Boleslavi a Tomáš Hořava z Plzně v hlavičkovém souboji.

Článek

Celou první půli se hrálo jen na jednu bránu, vytrvalá, ovšem platonická územní převaha nebyla Plzni nic platná. Pár možností, z nichž mohla ohrozit gólmana Šedu, si sice připravila, ale do opravdové šance se přes zformovanou a dobře organizovanou mladoboleslavskou obranu nedostala.

To hosté myslící výhradně na defenzivu a rychlé brejky měli k vedení mnohem blíž. A to přesto, že z jejich sestavy vypadl na poslední chvíli Baroš, jenž se zranil při rozcvičení. Trenér Jarolím proto musel čtvrt hodiny před výkopem sáhnout do složení svého mužstva a poslat na hřiště Chramostu.

Mohlo jít o povedenou rošádu, neboť po půlhodině se právě Chramosta objevil ve stoprocentní příležitosti. Po rohovém kopu totiž k němu propadl centrovaný míč, ale on nedokázal Kozáčika překonat, i když před ním stál pár kroků.

Ďuriš zařídil výhru

Zmařená příležitost hosty moc mrzela, neboť jedenáct minut po přestávce inkasovali. Kovařík po levé straně utekl, naservíroval ideální přihrávku na hlavu Ďuriše a podzimní plzeňský kanonýr hned první šanci Viktorie zužitkoval.

Až v tu chvíli sebrala Mladá Boleslav odvahu, začala hrát a myslet na útočení, jenže její snaha zachránit alespoň remízu vyzněla do ztracena. Kdyby si stejně počínala od začátku, možná se nemusela vracet z Plzně s prázdnou.

14. kolo fotbalové Synot ligy:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 56.  Ďuriš. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Štěrba. ŽK: Ščuk (MB). Diváci: 10 257.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (67. Petržela), D. Kolář (89. Procházka), Kovařík - Ďuriš (77. Holenda). Trenér: K. Krejčí.
Ml. Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Zahustel (74. Skácel), Ščuk, Čermák, Skalák - Chramosta (86. Fleišman), Magera. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: