Hlavní obsah

Absence Rady, zranění Baroše, spálená tutovka Chramosty. Ran bylo na Jarolíma v Plzni až moc

Plzeň

Těch ran bylo na mladoboleslavského kouče moc. Nejprve absence vykartovaného Rady, těsně před zápasem zranění Baroše, v průběhu devadesáti plzeňských minut pak výkony ofenzivně laděného Skaláka a Zahustela, k nimž měl výhrady. „Jako pravidelně po reprezentačních srazech nebyli dopředu tak úderní, jako v jiných zápasech,“ netajil Karel Jarolím, že v ostře sledovaném duelu čekal od svých svěřenců v ofenzivě daleko víc.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Holenda z Plzně (vpravo) se snaží vybojovat míč v souboji s Ondřejem Kúdelou z Mladé Boleslavi.

Článek

Přitom Mladá Boleslav v Plzni na víc dosáhnout mohla. Chtělo to ale zřejmě víc odvahy, která Středočechům dlouho scházela.

„Hlavně to chtělo proměnit gólovou šanci, kterou měl po půlhodině Chramosta. Takových příležitostí se moc za zápas nenabídne. Dvě tři maximálně. A když se nevyužije za bezbrankového stavu, podepíše se to na dalším průběhu střetnutí i na výsledku," mrzela mladoboleslavského kouče moc a moc tutovka, kterou náhradník za Baroše spálil.

„Nevím, co jsem měl udělat lépe. Nechápu a nerozumím tomu, proč z toho nebyl gól. Nevím, kde se tam Kozáčik vzal, ale tu šanci fantasticky chytil," nebylo Janu Chramostovi po utkání jasné, proč jeho příležitost neskončila brankou a Mladá Boleslav nešla do vedení.

Trenér Krejčí chválil brankářského hrdinu

„Kozáčik nás skutečně podržel excelentním zákrokem. A ve druhém poločase zrovna tak. Kdybychom dostali od Chramosty v prvním poločase gól a prohrávali, měli bychom to mnohem složitější," uznával plzeňský trenér Karel Krejčí, že šlo o klíčový moment celého střetnutí.

Jeho tým kritickou chvíli přečkal a po změně stran udeřil sám. Jak jinak než slovenským kanonýrem Michalem Ďurišem, jemuž to na podzim mimořádně pálí, takže vede tabulku střelců.

„Pro mě to byl zvláštní zápas, protože ještě před půl rokem jsem v Mladé Boleslavi hrál a s většinou jejích hráčů kopal," připomínal Ďuriš loňské hostování pod Jarolímem. „I proto jsem rád, že jsme hosty porazili. Je to pro nás hodně důležitá výhra, protože jsme utekli Mladé Boleslavi o pět bodů," kvitoval důležité vítězství, o které se postaral trefou právě on.

„Ďurišovi přeju, že mu to na podzim tak střílí. Určitě mu pomohlo, že v Plzni nastupuje jako střední útočník, jen proti nám se trefovat nemusel. Přitom moji hráči vědí, jak je nebezpečný a já je ještě speciálně upozorňoval na jeho nabíhání na přední tyč. Nic platné to ale nebylo. Jedno zaváhání nás stálo bodový zisk," přiznával mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, že ran, které na něho v Plzni dopadlo, bylo nějak moc.

Reklama