Hlavní obsah

Nevím, kde se tam Kozáčik vzal! Nechápu, že to nebyl gól, kál se boleslavský Chramosta

Plzeň

V uplynulé sezóně slavil s Plzní mistrovský titul, v sobotu přijel do Doosan Arény v roli soupeře. Útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta mohl bývalé parťáky popravit, jenže stoprocentní šanci v prvním poločase hitu 14. kola Synot ligy zazdil. Respektive, gól mu vzal fantastickým zákrokem plzeňský brankář Kozáčik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozladěný mladoboleslavský útočník Jan Chramosta po porážce se Strömsgodsetem.

Článek

Co se přihodilo, že jste obrovskou příležitost nezužitkoval?

Pořád to nechápu, nerozumím tomu. Promítám si tu situaci pořád v hlavě, nevím, jestli jsem měl zakončovat ještě rychleji... Matúš to prostě fantasticky chytil.

Viděl jste míč už v brance?

Balón se ke mně dostal víceméně náhodou, po dvou odrazech. Sledoval jsem, jak se ke mně blíží a kopl jsem do něj. Vím, že to měl být jasný gól, nevím, kde se tam Matúš vzal.

Mrzí vás porážka o to víc, že jste v Plzni nedávno působil?

Těšil jsem se do Plzně moc. Na kluky, na stadión, na skvělou atmosféru. Nečekal jsem, že budu hrát. Že jsem nakonec nastoupil od začátku, bylo pro mě plus. Bohužel odjíždím zklamaný.

Zaskočil jste za Milana Baroše, který se zranil při předzápasové rozcvičce. Bylo pro vás těžké dostat se do zápasu?

Že jdu do hry jsem se dozvěděl asi dvacet minut před výkopem. Zrovna jsem hrál s náhradníky bago. Ale fotbal tyto situace přináší, nemyslím, že by to byl pro mě problém. První část rozcvičky je společná, byl jsem připravený.

Boleslav se v lize prosazuje ofenzivním stylem, proč jste v Plzni zvolili obrannou taktiku?

Prostě jsme tentokrát hráli takhle, myslím, že trenér taktiku zvolil správně. Plzeň sice držela míč, ale daleko od naší branky, kdy si mezi sebou přihrávali její stopeři. Velká škoda, že jsme nevyužili šance.

Prohráli jste se všemi elitními týmy Synot ligy. S Libercem, Spartou a nyní s Plzní. Co Boleslavi ještě chybí, abyste se dostala do špičky?

Řekl bych, že speciálně zápas v Plzni neukázal z naší strany nic negativního. Podali jsme kvalitní výkon, měli jsme víc nebezpečných situací. Myslím, že vyhrálo šťastnější mužstvo.

Reklama

Související témata: