Hlavní obsah

Poslední Baník má další raritu. Jeho stopeři se při zápase v Ďolíčku málem porvali

Praha

Co to dělají, vždyť oni se chtějí prát!? Ne soupeři, ale spoluhráč se spoluhráčem! Diváci ve vršovickém Ďolíčku byli svědky rozmíšky, jaká se ve fotbalové lize jen tak nevidí. Kdyby se do ní jako správný kapitán nevložil brankář Jiří Pavlenka, tak se stopeři Filip Kaša a Jaroslav Machovec nejspíš regulérně servali. Další z výmluvných střípků, proč je ostravský Baník beznadějně poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Baníku Ostrava Jaroslav Machovec během utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Nervozitě a frustraci se vzhledem k tíživé situaci Baníku není co divit. Strkanice stoperů ale přesáhla míru.

„Hrajeme o život a něco takového se prostě nesmí stát! I pod psychickým tlakem se spor dá řešit jinak. Není možné, aby se hráči postrkávali a nadávali si," kroutil hlavou trenér Radomír Korytář.

Stopeři na sebe upoutali pozornost v 72. minutě za stavu 2:0 pro Bohemians. Rozčílený Jaroslav Machovec vyrukoval na Filipa Kašu, začali se strkat a byli blízko, aby si uštědřili i nějakou hlavičku. Gólman Pavlenka však byl blízko a stačil je roztrhnout.

„Emoce. Normální situace, je to jen mezi námi," tvrdil po zápase Kaša.

Počkat, počkat. Není přece normální, aby se spoluhráči chtěli během zápasu prát...

„Frustrace se asi projevila. My jsme s Machym emotivní hráči, vyříkali jsme si to," nedělal Kaša z incidentu vědu.

Naprosto nepřípustné, soptil trenér

Kouč ovšem jejich výstup jen tak nepřejde.

„Naprosto nepřípustné. To přece není profesionální vystupování hráčů, budu to řešit. Je třeba mít respekt k druhé osobě," zdůraznil Korytář.

Baník nakonec po dlouhých třinácti letech v Ďolíčku prohrál (1:3). A tak je zase o něco pravděpodobnější, že by po úctyhodných 50 letech mohl sestoupit. Dvě kola před koncem podzimu ztrácí na trojlístek Bohemians, Olomouc a Jihlava již osm bodů.

„Co na to říci... Těžká situace," zoufal si Kaša.

K dosud poslednímu sestupu Baníku z první ligy došlo v sezóně 1965/1966. Hned o rok později se však liga do Ostravy vrátila a zůstala až dodnes.

Reklama