Hlavní obsah

Delarge krásným volejem sestřelil Spartu, Teplice s Jabloncem body dělily

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty Praha prohráli ve 14. kole Synot ligy na hřišti Liberce 0:1 a přenechali tak první místo v tabulce Viktorii Plzeň, která v sobotu zvítězila stejným výsledkem nad Mladou Boleslaví. Jedinou branku Severočechů zaznamenal povedeným volejem Dzon Delarge. Ve druhém nedělním utkání viděli diváci hned čtyři góly. Jablonec remizoval v Teplicích 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dzon Delarge z Liberce (vpravo) střílí gól brankáři Sparty Davidu Bičíkovi. Vlevo je Matěj Hybš ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Spartě se v Liberci historicky příliš nedaří, tentokrát U Nisy začala aktivně. Lafatova technická střela ale skončila těsně nad bránou Hladkého, který v brance nahradil Koubka. Ten stejně jako Shala a Švejdík patří kmenově právě pražskému týmu, takže do vzájemného zápasu nemohli nastoupit.

Do první gólové příležitosti se vřítil Hybš, který stál tváří v tvář domácímu brankáři. Ten ale výborně vyběhl, zmenšil střelecký úhel a levý obránce Letenských ho jen nastřelil. Na druhé straně zahrozil debutant Machuča, jeho střela ale skončila vedle levé tyče.

Ve druhé půli sílil tlak hostujícího celku. Přišla pro něj ale studená sprcha. Bartošák totiž nacentroval do pokutového území, kde se zcela osamocený Delarge položil do voleje a nechytatelně trefil pravý horní roh brány.

Sparta i přes drtivý tlak v závěru branku vstřelit nedokázala a na Viktorii tak ztrácí tři body.

Severočeské celky si body rozdělily

Ideální příležitost jít v Teplicích do vedení měli fotbalisté Jablonce v úvodu zápasu. Romeru totiž zfauloval ve vápně Jablonský a hosté měli k dispozici pokutový kop. Brankář Slavík ale Pospíšilův pokus lapil, stejně jako následnou dorážku Greguše. A tak udeřilo na druhé straně. Ljevakovič se prosadil z velkého úhlu a domácí vedli.

Svěřenci trenéra Vavrušky se ale z vedení radovali pouze deset minut. Tecl z pravé strany nacentroval na zadní tyč, kde se zjevil Mingazov a uklidil míč do sítě. Baumit mohl jít před koncem první půle dokonce do vedení. Doležal však v ideální pozici hlavičkoval mimo. V samotném závěru první půle šel Mingazov sám na brankáře, Slavík ale jeho kličku vytušil a šanci mu zlikvidoval.

Mingazov se přece jen druhého gólu v zápase dočkal. Po změn stran si znovu naběhl na zadní tyč, kde ho tentokrát našel Masopust, a hlavou překonal Slavíka. Ale domácím se podařilo odpovědět za pouhé dvě minuty. Kroboba tečovaná střela se odrazila od břevna do brány.

V závěru měli blíž k vítězství domácí. Bratanovič ale dva metry před bránou nepochopitelně balón zpracovával, místo aby ho z první poslal do sítě. I proto si oba soupeři body nakonec rozdělili.

Fotbalová Synot liga, 14. kolo:
Liberec - Sparta 1:0
Branka: 64. Delarge.
Teplice - Jablonec 2:2
Branky: 14. Ljevakovič, 74. Krob - 24. a 72. Mingazov.

Reklama