Hlavní obsah

Liberec - Sparta 1:0Delarge předvedl parádní volej a Liberec pokořil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Delarge 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce v bitvě 14. kola Synot ligy doma pokořili pražskou Spartu, přestože byli citelně oslabení. K triumfu nad Pražany Severočechům stačila prakticky jediná vydařená akce, kterou proměnil ve vítěznou trefu Dzon Delarge.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dzon Delarge z Liberce (vpravo) střílí gól brankáři Sparty Davidu Bičíkovi. Vlevo je Matěj Hybš ze Sparty.

Článek

Liberec postrádal celkem pět hráčů patřících do užšího kádru. Trojice Švejdík, Koubek a Shala nemohla nastoupit, protože pod Ještědem hostuje ze Sparty. Dvojice bývalých sparťanů Folprecht a Hovorka nebyla zdravotně stoprocentně fit, a tak je trenér Trpišovský šetřil.

Úvod byl strhující. Už po třech minutách měl stoprocentně šanci Mareček, ale Hladký jeho pokus z bezprostřední blízkosti lapil. Domácí odpověděli vzápětí, když po rohovém kopu Šurala hlavičkoval Rabušic z malého vápna přímo do rukou Bičíka.

Postupem času získala Sparta převahu, držela balón a měla solidní šance. Jenže po Pokorného špatné rozehrávce, kterou zachytil Fatai, pálil Lafata nad branku. Následně pak Hybšovu příležitost ve 21. minutě skvěle zmařil Hladký.

Liberečtí se snažili dostat k brance protivníka dlouhými balóny na Rabušice či Bakoše, jenže když už domácí borci souboje vyhráli, nedokázali jejich spoluhráči sebrat odražený míč, a tak mohl zůstat Bičík v klidu. Vážnější práci neměl do přestávky už ani Hladký, protože Pražané většinu akcí překombinovali a v pokutovém území Severočechů volili příliš složité zakončení.

Delarge rozhodl nádherným volejem

Po obrátce se obraz hry neměnil. Pražané byli nastěhovaní na polovině Liberce, jenže když se Hybš dostal do slibné pozice v pokutovém území, přihrávkou hledal Lafatu a domácí zvládli balón zablokovat. A když se následně z pravé strany proháčkoval do pokutového území Dočkal, z těžkého úhlu volil střelu.

Liberečtí pak z prvního nebezpečného výpadu druhé půle udeřili, když Bartošákův centr z levé strany prolétl přes celé pokutové území až k Delargovi, který pálil bez přípravy neomylně - 1:0.

Sparta se následně snažila o vyrovnání, jenže do vyložené šance se nedostala a po jednom z mnoha soubojů ve velkém vápně Severočechů se kapitán Pražanů Lafata dožadoval pokutového kopu marně. V dramatickém závěru se Sparta i přes řadu závarů do šance už nedostala.

14. kolo fotbalové Synot ligy:
Slovan Liberec - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 64. Delarge. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Kubr - Příhoda, Marek. ŽK: Bakoš, Machuča, Rabušic, Bartošák - Hybš, Dočkal, Frýdek. Diváci: 8165.
Liberec: Hladký - Coufal, Mudra, Pokorný, Bartošák - Machuča, Pavelka - Delarge (90. Kerbr), Bakoš (86. Soungole), Josef Šural - Rabušic (90.+2 Luckassen). Trenér: Trpišovský.
Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Costa - Mareček (83. Juliš), Jiráček (75. Matějovský), Dočkal, Frýdek, Hybš (70. Breznaník) - Fatai, Lafata. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice