Hlavní obsah

Na konci zápasu jsem stál v laktátu, vydýchával liberecký Hladký výhru nad Spartou

Liberec

Premiérové čisté konto v dresu Liberce z duelu nejvyšší soutěže si brankář Václav Hladký šetřil na bitvu se Spartou. Když v neděli vychytal letenského soka, cítil velké uspokojení. „Ale moc sil na juchání nemám. Na konci zápasu jsem byl v pořádném laktátu, což se mi dlouho nestalo," líčil Hladký, kolik sil ho zápas stál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Václav Hladký zasahuje před Martinem Frýdkem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Proti Spartě jste nastoupili bez řady hráčů základní sestavy, kteří vypadli ze zdravotních důvodu nebo kvůli dohodě klubů, protože v Liberci hostují právě z Letné. Jak složitě se vítězství rodilo?

Zvládli jsme zápas takticky. Sparta si vytvořila tlak, ale s tím je třeba počítat, protože jde prostě o Spartu. Nechci říct, že jsme zvítězili zaslouženě, protože Pražané nás přehrávali. Ale tak to někdy je. Nejste v zápase dominantní a vyhrajete, což byl přesně náš případ v neděli.

Který zákrok z průběhu duelu byl nejtěžší?

Těžko vybírat jeden konkrétní. Posledních pár minut bylo horších než šance Pražanů v úvodu. Když je před brankářem houf lidí a musím se dostat nad ně. Je to náročnější, než když jde útočník sám.

Na triumfu jste měl obrovský podíl, protože šance Hybše a Marečka v prvním poločase byly obrovské. Je v takové chvíli čisté konto cennější?

Proti Hybšovi jsem vyběhnul hodně brzy, ještě než měl balón na noze. Neměl to dobře připravené. Jak jsem byl blízko, tak mě prostě napálil. I další zákroky mě těšily. Jsem moc rád za nulu, protože pomohla k vítězství.

Strachoval jste se o výhru v posledních minutách druhého poločasu, kdy se Pražané nastěhovali do vašeho velkého vápna?

Byl jsem trošku v laktátu, což se mi už dlouho nestalo. Šlo o hodně vypjaté okamžiky. Ale jsem rád, že jsme vše ustáli a vyhráli.

Žádný gól jste neinkasoval ani v průběhu týdne, když jste v pohárovém utkání s Libercem porazili Zlín. Kdy bylo složitější udržet nulu?

Paradoxně jsem měl více práce se Zlínem, ale na druhou stranu utkání se Spartou je specifické. Vytvořila si velký tlak, člověk musí být pořád koncentrovaný a ve střehu, protože neví, z které strany míč přiletí.

Dodává výhře mimořádný význam fakt, že jste nastoupili ve značně kombinované sestavě proti předešlým zápasům?

Je nás v kádru dvacet, někteří tentokrát nemohli hrát, tak dostali šanci jiní. Jen výjimečně odehraje celou sezónu jedenáct lidí. Tudíž nechci mluvit o tom, že hrála nějaká druhá sestava. My kluci z lavičky jsme ukázali, že jsme připravení.

Jak moc vás štve, že po čistém kontě z utkání se Spartou budete při čtvrtečním duelu Evropské ligy v Braze s největší pravděpodobností znovu jen na lavičce připravený nahradit Koubka?

Pochopitelně bych chtěl chytat, ale to není na mně. Já každopádně doufám, že ve zbývajících pěti zápasech podzimu si ještě zachytám.

Reklama

Související témata: