Hlavní obsah

Mrzí mě porážka. Ale také urážky od fanoušků, smutnil sparťan Frýdek

Liberec

Do Liberce se fotbalový záložník Sparty Martin Frýdek vrátil po půl roce. Se Slovanem zažil hodně hezkých chvil a odvedl tu dobrou práci. Na to však někteří fanoušci modrobílých v neděli odpoledne zapomněli...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hned dvojí zklamání zažil sparťanský záložník Martin Frýdek v Liberci.

Článek
Fotogalerie

„Porážka mě hodně mrzí, ale stejně tak i urážlivé pokřikování fanoušků. Moc jsem se do Liberce těšil, ale tohle jsem si snad nezasloužil. Ať si oni sami srovnají se svým svědomím, co na mě řvali a proč," posteskl si po utkání, do něhož nastoupil po více než měsíční pauze zaviněné zraněním před utkání na Schalke.

Na hřišti schytal spoustu ran, pár jich i rozdal. V závěru zápasu to s ním ale po střetu s Markem Bakošem, kdy oba jeli po mokrém trávníku ve skluzu proti míči, vypadalo hodně špatně. „Trefil mě kopačkou do obličeje. Pořád mě bolí hlava. Už se těším, až si doma lehnu. V první chvíli jsem se bál, že mám něco zlomeného, jak mi v hlavě brnělo. Naštěstí to tak špatné není. Tvrdých střetů bylo dnes na těžkém libereckém trávníku hodně. Zápas nebyl o fotbalovosti, ale spíš o bojovnosti," oddechl si Frýdek po utkání.

Rozhodly neproměněné šance

Sparta prohrála na podzim v lize potřetí na hřišti silného týmu. Podle jejího záložníka ale nelze zápasy srovnávat. „Utkání v Liberci bych s těmi předchozími na Slavii a v Plzni opravdu nesrovnával. Byly diametrálně jiné. Pod Ještědem jsme podali mnohem lepší výkon než v těch předchozích. Bohužel nakonec nemáme ani bod," konstatoval.

A hned nabídl důvod: „Neproměnili jsme šance. A neměli jsme jich málo. Sám jsem měl například z hranice šestnáctky střílet a nepřihrávat Hybšovi, i když byl v dobré pozici," přiznal. Hodně ho mrzelo, že liberecký Delarge skóroval prakticky po jediné vážnější chybě sparťanské defenzívy. „Inkasovali jsme z jediné jejich šance. Udělali jsme jedinou chybu, o těch fotbal je. Musíme si to rozebrat," krčil smutně rameny.

Rozhodně však odmítl, že by Sparta oslabený Liberec podcenila. Chyběli mu například marodi Hovorka a Folprecht, ale také hostující sparťané Koubek, Shala a Švejdík, kteří mají ve smlouvě, že na hostování nemohou proti mateřskému klubu nastoupit. „Žádné podcenění v tom opravdu nebylo! Problém byl v těch neproměněných šancích. Měli jsme na to, abychom tu dali nejméně jeden nebo dva góly."

Spraví si chuť na Tripolisu

Podle Frýdka prohra pod Ještědem ani zdaleka o titulu nerozhodne. „Na to je ještě brzy, zbývá pořád hodně zápasů. Teď to opravdu není tak důležité. Podstatné to bude po třicátém kole. A já věřím, že po něm budeme v tabulce první," říkal přesvědčeně.

Prohry Sparty v domácím poháru v Pardubicích, ale ani nedělní ligová v Liberci prý letenský tým ve čtvrtek v důležitém utkání Evropské ligy proti Tripolisu nepoznamenají. „Věřím, že ne. Naopak si budeme chtít spravit chuť a postoupit do jarní fáze Evropské ligy," přál si a sliboval sparťanským fanouškům zároveň.

Reklama

Související témata: