Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Mág Kozáčik a parádník Delarge určili čelo tabulky

Silná čtyřka proti sobě, co víc si mohli fanoušci přát. Šlágry fotbalového víkendu však byly chudé na góly, Plzeň porazila Mladou Boleslav a Liberec zase Spartu shodně 1:0. O mimořádné výkony a momenty však přesto nebyla nouze, což se ve složení ideální jedenáctky 14. kola Synot ligy podle Sport.cz samozřejmě odrazilo.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 14. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek
Fotogalerie

Především magický Kozáčikův zákrok proti ložence Chramosty a další lahůdky plzeňského gólmana katapultovaly obhájce titulu poprvé na první příčku tabulky. A třeba také výkon mladého obránce Matějů, který vzorně pohlídal reprezentanta Skaláka.

Plzni pak na dálku pomohl také Liberec, který i v oslabené sestavě doma znovu skolil Spartu. Provizorní obranu uřídil mladý Pokorný a vrcholem duelu pak byl parádní gól, který z voleje do šibenice trefil Delarge.

Slavia se stává specialistou na zápasy venku. Na Slovácku znovu čněl obránce Deli, o vítěznou trefu se postaral Miljan Vukadinovič. Klokani po dlouhých třinácti letech v Ďolíčku porazili Baník. Dvakrát se trefil střídající žolík Schick a v záloze se blýskl Uruguayec Acosta.

Zajímavá byla remíza Teplic s Jabloncem. Skóre otevřel domácí Ljevakovič (a oslavil gól navlečením klaunského nosu...), hned dvakrát se trefil jablonecký Mingazov. Štikou ligy je pak nováček ze Zlína, k výhře v Příbrami výrazně přispěl obránce Pazdera.

Sestava 14. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Kozáčik (Plzeň) - Matějů (Plzeň), Deli (Slavia), Pokorný (Liberec), Pazdera (Zlín) - Delarge (Liberec), Acosta (Bohemians), Ljevakovič (Teplice), Mingazov (Jablonec) - Schick (Bohemians), M. Vukadinovič (Slavia).

Reklama

Související témata: