Hlavní obsah

Klokani remizovali v Boleslavi. Baník má antirekord, Slavia zdolala Příbram

Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy pokračovalo 15. kolo fotbalové Synot ligy. Baník se v duelu s Jihlavou chytal posledního stébla naděje, prohrál však 1:2. Dohrával bez vyloučeného Narha a Kukec zahodil penaltu... Slavia porazila Příbram 2:1, Olomouc vyhrála 2:0 nad Slováckem. Mladá Boleslav hostila Bohemians a útočila na druhé místo Sparty. Neúspěšně, bod za remízu 1:1 jí k posunu na druhou příčku tabulky nestačil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Milan Baroš z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Pouhé čtyři získané body po polovině soutěže, to je antirekord. Od ročníku 1994/95, kdy se začaly udělovat tři body za výhru, ještě nikdo neměl tak málo bodů jako nyní ostravský Baník.

Hrál doma s předposlední Jihlavou, a pokud chtěl pro Ostravu zachránit první ligu, musel už konečně uspět. Baníku však nepomohl ani vlastní gól soupeře. Dohrával bez vyloučeného Narha a Kukec zahodil penaltu, takže stejně zase prohrál. Nebodoval již posledních šest kol a se čtyřmi získanými body zažívá nejhorší úvod soutěže ve své historii.

Slavia od derby se Spartou doma třikrát za sebou nevyhrála. Sérii zlomila až proti Příbrami, která je v Edenu vítaným hostem. Příbram ještě nikdy v lize na hřišti Slavie nevyhrála a v posledních 13 zápasech tam získala jediný bod... Sešívaným pomohla přísná penalta, kterou proměnil Škoda.

Slovácko je už nebezpečně blízko pásmu sestupu. V minulých třech ligových utkáních s Olomoucí ovšem neprohrálo a získalo 5 bodů. Sigma vyhrála dosud jediný ze sedmi domácích zápasů v sezóně, hlavně kvůli tomu už také hraje o bytí a nebytí. Tentokrát úspěšně, díky dvěma gólům Malce (druhý dal z penalty) vyhrála 2:0.

Mladá Boleslav se mohla večer posunout aspoň do pondělí na druhou příčku tabulky před Spartu. Potřebovala k tomu porazit klokany, kteří nedali v posledních třech zápasech v Mladé Boleslavi ani gól. Naopak Středočeši měli s 37 brankami nejlepší útok v lize. Jenže hosté šli překvapivě do vedení a favorit stačil už jen vyrovnat. Překvapivá remíza je pro Bohemku velmi cenná, přesto spadla na předposlední příčku tabulky.

Program 15. kola:
Pátek
Dukla - Teplice 4:0
Sobota
Ostrava - Jihlava 1:2
Branky: 31. vlastní Krejčí - 6. Nerad, 44. Mešanovič
Olomouc - Slovácko 2:0
Branky: 4. a 85. (druhá z pen.) Malec
Slavia - Příbram 2:1
Branky: 26. z pen. Škoda, 67. Piták - 74. Divíšek
Mladá Boleslav - Bohemians 1:1
Branky: 31. Zahustel - 27. Jirásek
Pondělí
17:15 Jablonec - Plzeň
18:00 Zlín - Liberec
19:15 Sparta - Brno

Reklama