Hlavní obsah

Slavia - Příbram 2:1Sešívaní porazili Příbram a dotáhli se na čtvrtý Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Škoda (penalta) 1 : 0
67. Piták 2 : 0
74. Divíšek 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie se v 15. ligovém kole dočkali po třech nevydařených domácích zápasech v Edenu opět vítězství. Příbram, která tu ještě nikdy nepoznala radost z vítězství, jim to vcelku usnadnila. Červenobílí se tak rozloučili s první polovinou soutěže třemi body, díky nimž se dotáhli na čtvrtý Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Radek Dosoudil (vlevo) a Milan Škoda ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Ve zmrzlém Edenu se oba soupeři rozehřívali nejméně deset minut. Jedna nepřesná přihrávka střídala druhou. Hosté byli o něco agilnější, ale finální přihrávka do šestnáctky soupeře jim dělala obrovské problémy. Slavia se rozehřála první a přimáčkla hosty na jejich polovinu. Jenže vše, co šlo vzduchem, odvrátil výborný Dosoudil. Po necelé čtvrthodině ho však dělovkou do hlavy doslova sestřelil Souček. Příbramský tvrďák se po chvíli vrátil na trávník.

Škoda nedal Hruškovi šanci

To už ale jasně vládla Slavia. Jenže Zmrhal ani Vukadinovič netrefili bránu. Souček pálil pro změnu do černé hradby příbramských hráčů a Jablonského vychytal Hruška. Příbram se dostala ve 25. minutě do brejku, když Pilík vysunul Bednáře, ten našel v šestnáctce Baráka, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval Berkovec. Hned z protiútoku přišel pro hosty kritický moment. Pilík fauloval v šestnáctce Frydrycha, který si nabíhal na přihrávku, a kopala se penalta. Škoda poslal dělovku pod břevno. Hruška byl bez šance.

Slavia dál mačkala Příbram jako citrón a po dalším závaru pálil Škoda z úhlu do odkryté branky, ale k tyči včas doplachtil Hruška. Tito dva se střetli o chvíli později a hosté se hodně zlobili, že sudí neodpískal faul, ale rohový kop. Útok za útokem se valil na Hruškovu branku, ale domácí měli vychýlenou mušku. Zmrhal pálil ve slibné pozici vedle. V poslední minutě první půle se hosté po delším čase přiblížili k Berkovcovi, ten však pokus Suse zlikvodival.

Soupeře dorazil Piták

V úvodu druhé půle se dostal do slibné pozice Škoda, ale než si balón stihl zpracovat, přišel o něj. Podobně ale dopadl na druhé straně Barák. Neuvěřitelnou hrubku pak udělal Frydrych, který namazal Barákovi, ale toho vychytal Berkovec. Znovu mohl přijít trest, když Zmrhal vyslal do sóla Škodu, jemuž však sebral míč pádem pod nohy Hruška.

Hosté krátce na to nevyužili drzých kliček Deliho ve vlastní šestnáctce a nebýt Dosoudilova pozadí, mohl se z gólu radovat Vukadinovič. Příbramská snaha měla jedinou chybu. Bednáře na hrotu. Bílek ho totálně vymazal z trávníku. A když už ho Pilík našel volného, příbramský útočník pálil trestuhodně nad branku. Slavia se znovu nadechla a Piták ukázal, že pořád umí. Pronikl z levé strany do šestnáctky soupeře a krásnou střelou ke vzdálenější tyči pojistil Slavii domácí výhru po dlouhém čekání. Konkrétně od zářijového derby se Spartou, tedy po více než dvou měsících.

Zvýšit vedení mohl Mikula, ale Hruška opět předvedl skvělý zákrok. Hosté dokázali snížit, když Divíšek zachytil nepřesnou přihrávku, dostal se k hranici šestnáctky a propálil míč mezi dvěma stopery i pod padajícím Berkovcem, který se musel červenat. Slavia si ale závěr zápasu už zkušeně pohlídala.

Fotbalová Synot liga - 15. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 27. z pen. Milan Škoda, 67. Piták - 75. Divíšek. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Caletka. ŽK: Tregler, Dosoudil, Zápotočný (všichni Příbram). Diváci: 5642.
Slavia: Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli, T. Jablonský - Souček - Mikula, M. Vukadinovič (80. Kenija), Piták, Zmrhal (90. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Hnaníček (72. Suchan) - Pilík (90. Chaluš), Barák, Štípek (87. Januška) - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: