Hlavní obsah

Škoda proměnil svoji první penaltu v lize, ale trochu litoval...

Dva měsíce čekala fotbalová Slavia na domácí vítězství. V sobotu večer zdolala Příbram (2:1), které se v Edenu nedaří. Červenobílí tak dál živí naději na pohárovou Evropu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Radek Dosoudil (vlevo) a Milan Škoda ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší byl po utkání spokojený s výhrou, ale... „Už to bylo trapné, že jsme doma nevyhráli tak dlouho. Konečně se to podařilo a bylo to zasloužené, vzhledem k naší převaze a šancím. Bodů jsme ale mohli a měli mít z domácích zápasů víc," konstatoval a přiznal, že byl poprvé poděkovat fanouškům, kteří skandovali jeho jméno. „Pro ně hrajeme a patří jim dík, jak nás povzbuzují venku a kolik jich chodí doma, kde devadesát minut tým podporují."

Hrdinou zápasu byl Milan Škoda, který vstřelil klíčový první gól. „Poprvé jsem v mistráku kopal penaltu. Nechtěl jsem na ni moc jít, ale ono to tak nějak vyšlo. Karel Piták ji minule nedal... Hlavně jsem ji chtěl proměnit, aby nebyl průšvih. Pak jsem si vyčítal, že jsem na ni šel. Negativně se to obrátilo proti mně. Nedal jsem velké šance. Nejprve jsem udělal krátkou kličku a Hruška mi míč sebral a v závěru jsem překopl téměř z brankové čáry prázdnou bránu. Jak se mi tohle povedlo, fakt nevím," kroutil nevěřícně hlavou slávistický kanonýr.

Inkasovali po neproměněných šancích

Kouč hostí Pavel Tobiáš nechtěl hodnotit penaltový moment, který byl v utkání klíčový. „Žádný rozumný trenér vám k tomu nic neřekne. Měl jsem to šedesát metrů... Ale jinak jsme viděli kvalitní zápas se spoustou kombinačních akcí a šancí. My jsme bohužel inkasovali dvakrát poté, co jsme sami nedali šanci," konstatoval příbramský trenér.

Příbramský Tomáš Pilík kroutil hlavou nad nařízenou penaltou po jeho údajném faulu na Frydrycha. „Co k tomu mám říct... Rozhodčí to pískl a my jsme inkasovali první gól. Myslím si ale, že na bod jsme tady měli. Bohužel jsme nedali šance, které jsme si vytvořili," litoval záložník, který odehrál v sobotu svůj 200. ligový zápas.

Reklama

Související témata: