Hlavní obsah

Hanuš chytil Kukecovi pokutový kop. Dostane o zákusek navíc, děkoval faulující Marek

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Tenhle moment mohl být pro domácí Baník v boji o záchranu velkou vzpruhou. Jihlavský Tomáš Marek v 83. minutě za stavu 2:1 pro hosty zatahal ve vápně za ruku Červenku, ostravský útočník se ochotně sesunul k zemi a sudí Julínek pískl penaltu. Míč si vzal tradiční exekutor Kukec, jenomže nedal. Zvolil svou obvyklou stranu a jihlavský gólman Jan Hanuš balón vyrazil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Hanuš z Jihlavy právě zneškodnil Kukecovu penaltu.

Článek
Fotogalerie

„Připravovali jsme se na tuto možnost s trenérem brankářů Jardou Blažkem, říkal mi, jak a na kterou stranu to Kukec kope. Velký dík patří i jemu. Nebyla to úplně špatně kopnutá penalta, ale byl jsem nachystaný," vykládal gólman jihlavských fotbalistů.

Jihlava v posledních minutách proti o deseti hrajícímu Baníku vedení uhájila, a tak se mohl kapitán Marek nad penaltou po zápase pousmát. „Červenka se mě chytil a obtočil se kolem mě. Chtěl jsem ho jen zastavit rukou, aby se nedostal k míči. Podle mne to na penaltu nebylo, ale sudí pískl, tak asi bylo," říkal Marek. „Asi dostane gólman při vítězné svačince o zákusek navíc," culil se fotbalista, který šest let oblékal také dres Baníku.

„Je to úplně jiný Baník, než pamatuji. Trochu ho sleduju, vím, že vztahy jsou tu pokřivené. Nechce se mi to příliš komentovat, ale něco jsem tady zažil a trochu se teď o budoucnost tohoto klubu obávám," líčil Marek. Výhra jeho současného klubu ve Vítkovicích už podle něj rozhodla o prvním sestupujícím. „Bodů je k dispozici ještě hodně, ale čtyři body po podzimu je opravdu málo. To by se musel stát zázrak," naznačil Marek.

Reklama

Související témata: