Hlavní obsah

Klokani slyšeli chválu za skvělou obranu. Byli výborní a náš útok jalový, lamentoval Jarolím

Mladá Boleslav

Sedmadvacet branek nasázeli fotbalisté Mladé Boleslavi v sedmi domácích zápasech. S minimálně dvěma obdrženými góly opouštěla středočeský stadión i Sparta. Až v sobotní večerní bitvě, osmém podzimním představení před vlastním publikem, spanilou bilanci týmu Karla Jarolíma narušili fotbalisté Bohemians 1905, když inkasovali jediný gól a v nerozhodné bitvě byli rozhodně blíže triumfu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Ondřej Zahustel (vlevo) z Boleslavi se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme nechat Mladou Boleslav kombinovat na půlce, ale pak už jí nedovolit průnikové přihrávky za obranu. Defenzivu jsme na zápas chystali celý týden a vyplatilo se," lebedil si Roman Pivarník, trenér Bohemians 1905.

„Dokázali jsme eliminovat silné stránky domácích. Musela hodně nakopávat balóny, které Magera sklepával nebo prodlužoval, nicméně jsme jej podle plánu zdvojovali a snažili se míče sbírat. Byť jsme v první půli měli určité problémy, neboť jsme reagovali pozdě, máme plusový bod," komentoval remízový duel Pivarník.

„Musím obranu Bohemians vyzdvihnout. My jsme sice ve srovnání s předešlými duely byli v útoku jaloví a nedokázali si vlastně ani vytvořit šance, ale nešlo jen o naši vlastní nemohoucnost. Pražané bránili výborně," chválil protivníka Karel Jarolím, trenér Mladé Boleslavi.

Byl rozmrzelý z faktu, že jeho svěřenci dokázali míč do sítě brankáře Zlámala dopravit jen jedinkrát. „Měli jsme sice převahu v první půli a většinu času i po přestávce, jenže jen po velké vápno soupeře. Chybělo více nápadů, nějaký moment překvapení jako v minulých zápasech," připomínal Jarolím duely, v nichž Středočeši pokořili čtyřmi zásahy Příbram, Teplice a Slovácko, či dokonce šesti góly Jihlavu. „Nebyli jsme schopní dostat se prvním dotykem za obranu soupeře. Ani standardní situace jsme nezahrávali nejlépe," lamentoval trenér Středočechů.

A to ještě jeho výběr přečkal dvě slibné střelecké situace hostujícího Mosquery, jenž v druhé půli hlavičkoval mimo, a následně pálil se mezi tyče odkryté Šedovy svatyně nevešel ani pokus z ideální palebné pozice. „Měli jsme štěstí. Sice proti němu jeden z našich hráčů vystoupil, ale vlastně nedokázal trefit prázdnou branku," uznal Jarolím.

Trefa Jiráska z průběhu 1. poločasu, na níž domácí odpověděli ránou Zahustela, tak vynesla Pražanům bod. Už počtvrté v řadě opouštěli Klokani bojištěm neporaženi, což jim dodává sebevědomí, byť klesli na sestupovou příčku. „Náš problém není ve špatném psychickém rozpoložení. S tím v šatně není problém. Sráží nás však četné remízy, zejména ty domácí s Příbramí či Brnem. Bod z Mladé Boleslavi patří do jiné kategorie. Ten nám před finišem s Jabloncem dodá sílu," vyhlížel Pivarník poslední duel před zimní pauzou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články