Hlavní obsah

Uhrin byl poprvé poděkovat slávistickým fanouškům

Praha

Slavia po bídných letech opět útočí na příčky, které by jí mohly vynést účast v pohárové Evropě. Doma ale poztrácela spoustu bodů. V sobotu však porazila 2:1 Příbram po výborném výkonu a fanoušci na Severní tribuně skandovali jméno trenéra. Edenem se neslo: „Dušan Uhrin!“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Dušan Uhrin po výhře nad Příbramí.

Článek

Jak se vám poslouchá, když fanoušci vyvolávají vaše jméno?

Nikdy jsem za nimi nebyl a jsem rád, že jsem to teď udělal. Je to příjemné a musím jim poděkovat. Jezdí za námi ven, o jejich podpoře doma ani nemluvím. Fandí celých devadesát minut, ženou hráče dopředu. Za to jim patří dík. Hráči bojují, divákům se musí líbit, jak hrajeme.

Zejména, když jste po dvou měsících od derby se Spartou doma poprvé vyhráli...

Však jsme rádi, že jsme doma vyhráli po takové době. Už to taky bylo trapný, že jsme v Edenu nevyhrávali. Dneska jsme si vítězství absolutně zasloužili. Hráče chválím. Hrálo se prakticky na jednu bránu, měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili. Jen Škoda měl tři tutovky. Bylo cítit, jak chtějí tři body. Řekli jsme si, že budeme kombinovat, že budeme trpěliví.

Takže utkání bylo bez kazu?

Až na ty neproměněné šance. Pořád také děláme zbytečné chyby v obraně. Je co zlepšovat.

Jak vám bylo, když Škoda v závěru překopl prázdnou bránu a Příbram tak pořád měla šanci na vyrovnání?

Ani nevím, spokojený jsem určitě nebyl. Ale vedli jsme, takže pod tlakem jsem na lavičce nebyl. Věřil jsem, že utkání dotáhneme do vítězného konce.

V polovině sezóny jste pátí, získali jste šestadvacet bodů. Je to pro vás hodně, nebo málo?

Pořád říkám, že bodů máme málo. A opravdu si to myslím, že to tak je, protože doma jsme moc zápasů nevyhráli. Radši bych doma vyhrával a venku remizoval. Hrajete pro víc lidí, hrajete tak, abyste měli plný stadion. Je to sice větší tlak, větší zodpovědnost, ale bodů jsme mohli mít víc. Na druhou stranu můžeme být rádi za to, kolik jich máme. Musíme být na zemi, nejde si vyskakovat.

Bodově jste se dotáhli na čtvrté místo, o které budete bojovat za týden s Libercem. Jste s tím spokojený?

Já osobně tak napůl. Ani nevím, že jsme se někam dotáhli, pořádně jsem se na tabulku nedíval. Uvidíme po posledním podzimním kole v Liberci, pak to zhodnotíme. Každopádně doma jsme měli dělat lepší výsledky. Venku se nám daří víc.

Čím si to vysvětlujete?

Venku chodíme rychleji dopředu. Doma víc kombinujeme. Proti Příbrami jsme se ale snažili o rychlou kombinaci a dařila se nám.

Berete zápas v Liberci jako mimořádně důležitý?

Každé utkání je důležité, abychom se dostali na pohárové příčky. To v Liberci mezi ně patří, hraje se tam hodně špatně. Očekávám velice těžký a náročný zápas.

Bude k dispozici někdo z marodů, myslím Latka, Štohanzl nebo Švec?

Zřejmě ne, i když všichni už individuálně trénují. Zejména Švece bychom potřebovali, už nemáme žádné krajní obránce.

Reklama