Hlavní obsah

Na bod jsme měli. Bohužel jsme dali méně gólů, než jsme dostali, mrzí příbramského Hrušku

Karel FeltPrávo

V sobotu v Edenu byl nejlepším hráčem Příbrami. Od Slavie sice dostal dva góly, jeden mu dal Škoda z penalty, ale nejméně další čtyři chytil a hosty zachránil od debaklu. Středočeši mají po polovině Synot ligy sedmnáct bodů, což podle jejich brankáře Aleše Hrušky není špatná bilance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský brankář Aleš Hruška inkasuje z penalty Milana Škody.

Článek

Jak moc mrzí prohra na Slavii?

Mrzí. Bohužel jsme dali méně gólů, než jsme dostali. Asi jsme z tohoto pohledu prohráli zaslouženě. Podle mě jsme ale na bod měli.

Penalta, kterou proměnil Škoda, podle vás byla?

Rozhodčí ji písknul, Škoda proměnil a my jsme prohrávali 0:1. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Spekulovat, jestli byla nebo ne, rozhodně nemíním.

Škoda ve druhé půli zahodil neuvěřitelnou šanci, když z metru překopl prázdnou branku. Co vás v tu chvíli napadlo?

Nic. To je otázka spíš na něho. Já mohu jít pro balón buď do sítě, nebo za branku. Je fakt, že když tohle nedal, ještě jsme žili, ale jen chvilku. Vyrovnávací gól jsme nedali a prohráli 1:2.

Máte to přes celé hřiště, ale čím si vysvětlujete, že Příbram dává málo gólů a zahodí tolik šancí?

Nevím... Roman Bednář se snaží asi až moc. Není za snahu odměněný. Šancí má vcelku dost, ale nepadá mu to tam jako před tím. Doufám, že tu smůlu v posledním podzimním kole doma s Olomoucí zlomí. Přál bych mu to, a určitě i celý mančaft.

Máte sedmnáct bodů. Jste s první polovinou ligového ročníku spokojení?

Myslím si, že to na Příbram není málo. Podívejte se, jak je na tom Ostrava... Člověk se na situaci musí dívat s otevřenýma očima a střízlivou myslí. Mohlo jich být víc, ale na druhou stranu to není tragický počet. Zažil jsem sezóny, kdy jsme jich měli podstatně méně. Zbývá ještě patnáct zápasů a až po tom úplně posledním se body sečtou a můžeme se bavit, jestli těch podzimních sedmnáct bylo hodně nebo málo.

Reklama

Související témata: