Hlavní obsah

Všechno dělám opačně, trápí příbramského střelce Bednáře

Praha

Dva měsíce Příbrami chyběl kvůli zranění. Kanonýr Roman Bednář se ale stále nemůže nastartovat. Na svém kontě má od třetího kola jen čtyři trefy. Skoro dva měsíce promarodil. Do šancí se dostává obtížně, a když už se mu to povede, zahodí je. Naposledy spálil tutovku v sobotu večer v Edenu v duelu se Slavií, která vyhrála 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozzlobený Roman Bednář z Příbrami během utkání na stadiónu Ďolíček v Praze.

Článek
Fotogalerie

Ve druhé půli jste měl stoprocentní šanci. Takové proměňujete, co se stalo?

Jsem pořád nějaký zpožděný. Všechno dělám opačně, než bych měl. Chtělo to míč si zpracovat a vystřelit, prostor jsem měl... Mělo to tam spadnout. Místo toho jsem pálil z první nad bránu.

Čím si vysvětlujete, že se vám najednou přestalo střelecky dařit?

To není najednou, ale od návratu po zranění. Dva měsíce jsem chyběl. Mám to v sobě nastavené tak, že jak dlouho chybím, tak dlouho se pak do toho dostávám. Cítím se fyzicky líp a líp, v každém utkání se dostanu do nějaké šance, ale neproměním ji... Už je konec podzimu, zbývá poslední zápas doma s Olomoucí, tak snad to konečně vyjde. Ten zápas musíme prostě bodově zvládnout.

Co byl podle vás rozhodující moment zápasu?

Jednoznačně penalta Slavie. Jestli byla nebo nebyla, k tomu se nebudu vyjadřovat. Domácí se dostali na koně a my jsme museli dotahovat. Bohužel jsme jen snížili.

Myslíte, že kdybyste proměnil, zápas by dopadl jinak?

Těžko říct, ale my jsme nechali na hřišti všechno a bod jsme si zasloužili.

Těch šancí jste nedali víc. Nejméně jednu zahodil i Barák...

My jsme měli plán, s nímž jsme do zápasu šli, a ten jsme drželi až do té penalty. Dvě předchozí utkání venku se nám podařila bodově. V Edenu jsme hráli podle mne ještě lépe, ale nevezeme žádné body. S přibývajícími minutami jsme chodili dopředu víc a víc.

Několikrát vás ale podržel gólman Aleš Hruška. Neotevřeli jste obranu až příliš?

Chtěli jsme dát gól, alespoň vyrovnat. Pochopitelně jsme hru víc otevřeli. Bylo to vabank a on ukázal, že je výborný gólman. Kdybychom udrželi déle bezgólový stav, třeba by zápas vypadal jinak. Jenže o kdyby fotbal není.

Příbram má v půlce sezóny sedmnáct bodů. Je to podle vás hodně nebo málo?

Loni měla Příbram po půlce sezóny devatenáct bodů. Mohlo jich být víc, ztratili jsme zbytečně několik zápasů a bodů. Jeden i na Slavii.

Reklama

Související témata: