Hlavní obsah

Fotbalová Sparta skončila v minulé sezóně ve ztrátě 67 miliónů

Fotbalová Sparta Praha v minulé sezoně skončila ve ztrátě 67 miliónů korun. Podle magazínu Euro letenský celek o hospodářských výsledcích informoval v pozvánce na prosincovou valnou hromadu. Jde o třetí nejlepší finanční výsledek klubu v éře majitele Daniela Křetínského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vedení fotbalové Sparty (zleva): Jakub Otava, Adam Kotalík a Daniel Křetínský před startem sezóny 2015/2016.

Článek

Spartě se tak i nadále daří postupně snižovat finanční ztrátu, kvůli které se hospodařením klubu krátce zabývala i UEFA. V ročníku 2013/14 činila ztráta 144 miliónů korun, předtím 190 a dokonce 240 miliónů. V plusu skončil klub od příchodu Křetínského v roce 2004 pouze v první sezóně, kdy vydělal 31,8 miliónu korun.

Celková ztráta Sparty pod Křetínského vedením už překročila miliardu korun. Její majitel nedávno na přednášce na VŠE uvedl, že počítal s většími zisky za účast v Lize mistrů. V ní se však Sparta představila naposledy v roce 2005. "Hbitě jsem si vypočetl, že pokud Sparta aspoň třikrát za pět let postoupí do Ligy mistrů, tak investice bude generovat dostatečné cash flow na splácení úroků, což se nepotvrdilo," řekl Křetínský.

Reklama

Související témata: