Hlavní obsah

Nový Kadeřábek míří mezi stovkaře. Dočká se proti svému Brnu konečně gólu?

Praha

Opakovaný trik není vtipem, funguje. Když fotbalová Sparta neměla pravého obránce, stáhla na něj záložníka Pavla Kadeřábka. A bek z nouze se rychle prodral až do reprezentace a bundesligy. Jenže co po jeho odchodu? No přece znovu sáhnout do středové řady. Také defenzivní záložník Lukáš Mareček se na kraji obrany rychle zapracoval. S jedinou výtkou. V lize ještě nikdy neskóroval - a to už odehrál 99 zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček během utkání Sparty v Plzni.

Článek

Nový Kadeřábek. Sparta má s beky z nouze dobrou zkušenost a také Lukáš Mareček podává zajímavé výkony. Výtečně zvládl třeba dvojzápas se Schalke, nedávno byl nejlepším hráčem týmu v prohrané partii v Liberci.

„Nechci se srovnávat s Kadeřem, to byl jeden z nejlepších obránců v lize. Já v obraně pořád jen zaskakuji a uvidím, jak to s mým postem bude," usmívá se nenápadný 25letý fotbalista, který už má za sebou zahraniční angažmá v Anderlechtu a Heerenveenu.

Nejdelší čekání aktivních hráčů na první gól:
1. Tomáš Hübschman (Jablonec) - 150 zápasů
2. Lukáš Mareček (Sparta) - 99
3. Radek Dosoudil (Příbram) - 92
4. Václav Ježdík (Ostrava) - 62
5. Lukáš Pauschek (Bohemians) - 55
6. Jan Mudra (Liberec) - 51
Zdroj: synotliga.cz

Lafatovi nahrává, sám neskóruje

Dokáže po straně zaútočit jako jeho předchůdce a nahrát na gól, třeba Lafatovi právě proti Schalke. Jedno prokletí si ale po hřišti vláčí. V české lize ještě sám nikdy neskóroval. A měl na to již 99 pokusů!

„Je to tristní bilance, přitom šancí jsem měl dost a dost. Kluci v kabině už si mě dobírají," nese svůj kříž statečně.

Z aktivních hráčů v soutěži čeká na svůj první gól déle jen internacionál Tomáš Hübschman. Jablonecký kapitán už odehrál 150 zápasů bez vstřelené branky. Absolutním rekordmanem české ligy pak je obránce Pavel Besta. Připsal si rovných 200 utkání, z gólu se však nikdy neradoval.

Prokletí už musí skončit

Mareček by v pondělní večer měl sehrát svůj jubilejní 100. ligový zápas. A bylo by pro něj stylové, kdyby první gól vstřelil právě proti svému Brnu, kde v 17 letech okusil ligu poprvé.

„Že by mi kluci něco připravili a já se konečně trefil? To by bylo fantastické, ale uvidíme. Pevně doufám, že dlouhé čekání už brzy prolomím," neztrácí Mareček naději.

Zápas Sparta - Brno se hraje od 19:15, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: