Hlavní obsah

Náhoda, tvrdil plzeňský stoper Baránek poté, co po Spartě sestřelil i Jablonec

Před měsícem sestřelil v ligovém šlágru Spartu, v pondělním ostře sledovaném duelu na severu Čech udělal plzeňský stoper Jan Baránek totéž s Jabloncem. Po půlhodině dal hlavou gól, který rozhodl nejen o vítězství Viktorie, ale i o jejím polovičním primátu. „Není důležité, že jsme se stali polovičními mistry, mnohem podstatnější je zisk tří bodů, neboť v Jablonci se nevyhrává snadno,“ nedělal Baránek z gólu žádnou vědu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Baránek z Plzně se raduje z vítězství na hřišti Jablonce.

Článek

Jak se zdá, stává se z vás specialista na důležité a vypjaté zápasy...

Šlo spíše o náhodu, že jsem rozhodl jak utkání se Spartou, tak i Jabloncem, ale každopádně tyhle trefy dodávají sebevědomí. I k tomu, abych zkusil dávat ještě víc gólů.

Plzni se proti Jablonci tradičně daří, neboť už třináct zápasů v řadě s ním neprohrála. Povzbuzovalo vás i toto vědomí?

To jsou hrátky s čísly, na které nikdo z nás nemyslí. Třeba i proto, že se kádry všech mužstev rok co rok mění, hráči přicházejí a odcházejí a každé utkání je jiné.

Na jablonecké Střelnici jste svůj tým spasil, neboť jste mu zajistil tři body a vlastně jste odčinil i čtvrteční penaltový zákrok v Bělorusku, jímž jste v konfrontaci Evropské ligy s Minskem připravil Plzeň alespoň o remízu.

Také mě hned napadlo, že jsem odčinil penaltu proti Minsku a spoluhráčům ztracený zápas alespoň na domácí scéně vrátil. Dostal se ke mně odražený míč a pro domácího brankáře už bylo těžké na hlavičku reagovat.

Nejenže šlo o hlavičku vítěznou, ale ke všemu jste díky ní zajistil Plzni i poloviční ligový primát...

Daleko podstatnější než poloviční primát pro nás bylo vítězství, protože v Jablonci se snadno nevyhrává.

Chcete tím říci, že jste na prvenství po polovině soutěže nemysleli? Vždyť loni jste v posledním kole podzimu v Jablonci také vyhráli a tříbodovým importem se vydali za mistrovským titulem...

Jenže to bylo loni. Teď musíme myslet a soustředit se nejbližší zápas, který nás čeká. Až na konci soutěže se uvidí, zda to bude na obhajobu titulu stačit.

Za obhajobou titulu jste se vydali hodně váhavě, ale nakonec jste narůstající manko na Spartu smazali a po polovině soutěže jste zase první.

V první třetině podzimu hráli skutečně zadrženě a rozjížděli se dost pomalu. Naštěstí přišla šňůra vítězných střetnutí, díky níž jsme ztrátu smazali a navzdory zaváhání v Brně se dostali na první příčku. A i s bodovým ziskem můžeme být relativně spokojeni.

Reklama