Hlavní obsah

Trpišovský nevěděl, co má hodnotit. Vlastně jsme ani žádný výkon nepodali, měl jasno

Zlín

Fotbalisty Liberce srážejí v boji o čelo prvoligové tabulky moravské ztráty. Po nezdaru v Brně sice zdolali doma Spartu, avšak v pondělní dohrávce 15. kola padli po bídném výkonu 0:2 na hřišti zlínského nováčka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během utkání ve Zlíně.

Článek

„Nevím, co mám hodnotit. Vlastně jsme ani žádný výkon nepodali. Za uplynulých pět let jsem neviděl žádné svoje mužstvo zahrát takhle slabě. Porážka je ještě milosrdná," nebral si servítky kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Nebral námitku, že jeho tým má nabitý program a postrádal zraněné opory Pavelku či Šurala a vykartovaného Bakoše. „To není omluva. Kromě brankáře Koubka nikdo nepodal aspoň trochu obstojný výkon. Pokud bychom měli takhle pokračovat, už na podzim neuhrajeme vůbec nic. Ve Zlíně jsme nebyli absolutně nebezpeční. Jak jsem byl po utkáních v Evropské lize v Marseille či v Braze na svůj celek hrdý, teď se stydím," měl trenér jasno.

Liberecký gólman Tomáš Koubek také těžko skousával nečekanou prohru. „Zápas jsme doslova odevzdali. Nevytvořili jsme si skoro žádnou šanci, domácí jich naopak měli hafo. Hráli nesmírně organizovaně, vůbec jsme na ně nenašli recept," štvalo Koubka, který přemítal, zda mohl chytit Korešovu hlavičku na konci úvodní půlhodiny. „Zůstal na chvíli úplně sám a míč se navíc sklouzl po mokrém trávníku. Proti tomu se těžko dalo něco dělat," domníval se.

Využili jsme únavy Slovanu, těšilo Poznara

Pojišťovací zlínskou trefu přidal povedenou dělovkou útočník Tomáš Poznar. „Podařilo se mi zdálky parádně přitlačit míč k tyči. Využili jsme únavy libereckých hráčů. Jsem strašně šťastný, vždyť jsme zvítězili už potřetí v řadě. Body utěšeně přibývají, se záchranou snad nebudeme mít problémy," liboval si spokojený Poznar.

Zlínský trenér Bohumil Páník měl radost, že na rozdíl od nedávného pohárového střetnutí pod Ještědem tentokrát jeho mužstvo dokázalo šance proměnit. „I nás stálo utkání spoustu sil. Jsem zvědavý, kteří hráči budou schopni nastoupit ve čtvrtek k osmifinálové odvetě, v níž budeme dohánět na Liberec jednogólové manko," staral se Páník hned po zápase.

Liberečtí se ani nevraceli ze Zlína domů k rodinám, do čtvrtka pobudou na Moravě. „Toho cestování jsme měli v poslední době hodně," vysvětlil Trpišovský, který klade na pohár obrovský důraz. „Vždyť právě z něj Slovan proklouzl na jaře do Evropy," připomněl. „Snad se dáme dohromady a podáme ve Zlíně napodruhé výrazně lepší výkon," doufal liberecký kouč, který již bude moct počítat po vypršení trestu s útočníkem Bakošem. „A možná se k týmu už připojí i uzdravující se Pavelka se Šuralem, jenž dobírá antibiotika," přivítal by Trpišovský rozšíření kádru.

Reklama