Hlavní obsah

Ščasný: Někdy je důležitější obrátit zápas a vyhrát 2:1, než zvítězit hladce 5:0

Praha

Začínalo se zdát, že úplně poslední zápas první poloviny fotbalové ligy přinese jeden z jejích klíčových výsledků. Kdyby fotbalisté Sparty padli doma s Brnem, ztráceli by na vedoucí Plzeň již šest bodů... „Někdy je důležitější obrátit zápas a vyhrát 2:1, než zvítězit hladce 5:0,“ oddechl si trenér Zdeněk Ščasný, že Letenští zůstali za Viktorií se ztrátou tří bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Jak důležitá je pro vás výhra vzhledem k situaci v tabulce?

Samozřejmě hrozně důležitá, už jen proto, že Plzeň před naším zápasem vyhrála v Jablonci. Ani na Baníku to nebude snadné, i když je poslední. Pokud podzim takhle dojedeme, rozhodne se na jaře, kdy máme všechny velké soupeře doma.

V předzápasovém programu jste kritizoval Konatého, že není efektivní. A vidíte, měl jste při střídání šťastnou ruku, právě on připravil oba góly.

Tak už to bývá. Když někoho pochválíte, hned příště vybouchne. Když někoho zkritizujete, tak to takhle vyřeší. Timy byl jedním z těch, kteří se podíleli na obratu.

Jaký byl Konatého podíl?

Začali jsme konečně útočit i po pravé straně. Zvažoval jsem již o poločase, jestli nemám Fataie vystřídat. Nedařilo se mu, možná to bylo i tím, že hned po zápase s Asterasem musel z rodinných důvodů letět do Bukurešti. Neměli jsme dobrá řešení šancí, Juliš i Konaté to ovlivnili výrazně.

Spekuluje se, že by Konaté měl v zimě odejít na hostování. Jaká je tedy jeho situace?

Nebudu ho zatracovat po jednom nevydařeném zápase, zrovna tak jako vynášet po jednom povedeném. Krásné akce, ale měl při nich i štěstí. Máme své představy a nebudeme měnit naši politiku.

Jakou perspektivu má mladý Juliš?

Má velký potenciál. Dokazuje to nejen v tréninku, ale je nebezpečný i v zápase. Protože má výběr místa od boha, což se nedá naučit. Přibrzdilo ho zranění, ale jinak si myslím, že ho čeká velká budoucnost.

Čekal jste tak tuhou domácí bitvu s Brnem?

Nepřekvapilo mě. Viděli jsme ho v zápasech s Plzní a Libercem a věděli, že u nás bude hrát stejně. Terén se rychle zhoršoval, promarnili jsme několik šancí - byť i soupeř je po našich chybách měl. V poločase jsme měli výrazně vést, místo toho jsme prohrávali. Ale snažili jsme se dál hrát pořád stejně.

V jakém stavu bude mužstvo na čtvrteční pohárovou odvetu s Pardubicemi, kde jste prohráli 0:1?

Brabec se vykartoval pro ligový zápas v Ostravě, takže toho asi postavíme. Jinak to ovšem v kabině nevypadá moc povzbudivě. Budeme spíš počítat, kdo bude vůbec schopný hrát.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 19. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články