Hlavní obsah

Věřím v titul. Věřím v tenhle tým, vím, jak dokážeme být silní, říká plzeňský Kolář

Zažil celou zlatou éru fotbalové Plzně. Dvakrát si s Viktorií zahrál Ligu mistrů, třikrát s ní dobyl mistrovský titul. Teď záložník Daniel Kolář se Západočechy útočí na čtvrtý ligový triumf. Výhrou v pondělním šlágru v Jablonci (1:0) si zajistili titul půlmistra. „To je sice fajn, ale bude to ještě moc těžké," uvědomuje si Kolář.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman (vpravo) se snaží zastavit plzeňského středopolaře Daniela Koláře v zápase 15. kola Synot ligy.

Článek

Plzeň je půlmistrem počtvrté. Tři předchozí případy dopadly na jaře mistrovskou oslavou. Zachováte tuto bilanci?

Věřím, samozřejmě. Věřím v tenhle tým, vím, jak dokážeme být silní. Na druhou stranu je před námi ještě dlouhá cesta, do konce soutěže zbývá patnáct kol.

Jak jste silní?

Prostě máme na to, abychom vyhráli titul. Někdy se daří víc, někdy míň, ovšem myslím, že fotbal pořád hrát umíme. Zvládáme těžké zápasy.

Na podzim jste vyhráli všechna utkání s pohárovými aspiranty, naposledy v pondělí v Jablonci...

Rozhodl náš výkon, byli jsme o gól lepší. Spíš jsem čekal, že Jablonec bude hrát otevřeněji, do ofenzivy se tlačil až po přestávce, kdy prohrával.

Podobně proti vám nedávno hrála Mladá Boleslav, která je jinak ofenzivně laděná. Mají z vás týmy takový respekt?

Nevím. Všichni nás znají a vědí, jakou máme filozofii. Že hrát s námi otevřeně je kolikrát těžké.

Jak udržet hladovost týmu, který za poslední roky dobyl spousty úspěchů?

Ale já dnes a denně slyším, že už hladoví nejsme...(směje se)

Jste tedy?

Všichni, co jsme tady, nechceme hrát páté, šesté místo. Zkusili jsme si nejvyšší mety, spousta z nás si zahrála Ligu mistrů. To nás obrovsky motivuje.

Rozhodují v zápasech proti českým elitním celkům vaše zkušenosti z pohárů?

Samozřejmě, jsou důležité. Pro každého fotbalistu je dobré, když může hrát náročné zápasy. Jenže my jsme pod tlakem i v utkáních s Jabloncem nebo Brnem.

Je náhoda, že jste ztratili body se soupeři, kteří nemají ty nejvyšší ambice?

Náhoda to není, zřejmě jsme v těch utkáních byli horší. Přesvědčili jsme se, že můžeme porazit každého, ale také s každým prohrát. Asi bychom měli být suverénnější...

Jak těžké je opakovaně úspěchy obhajovat?

Je to daleko složitější, než když se nám to povedlo poprvé. Měli jsme tehdy fantastickou sezónu. Pokud by se nám nyní ligu povedlo vyhrát počtvrté, bylo by to čtyřikrát tak těžké.

Reklama

Související témata: