Hlavní obsah

Plzeňští půlmistři kandidují za listopad na Hráče i Trenéra měsíce

Praha
Aktualizováno

Na Hráče měsíce listopadu fotbalové Synot ligy kandidují opora Plzně Jan Baránek, útočník Zlína Tomáš Poznar a střelec Slavie Milan Škoda. Mezi nominovanými trenéry jsou plzeňský stratég Karel Krejčí, Bohumil Páník ze Zlína a Roman Pivarník z Bohemians. V obou kategoriích tak má své kandidáty Viktoria, jež se stala půlmistrem. A také Zlín, víc než úspěšný nováček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Jan Baránek.

Článek

Jan Baránek v listopadu odehrál všechny čtyři ligové zápasy a obrana Viktorie inkasovala dohromady pouze jeden gól, navíc brala plný počet bodů. Na čele tabulky tak drží tříbodový náskok na druhou Spartu. Mladý stoper má na tom lví zásluhu, neboť se trefil do sítě Sparty i Jablonce a celkem má v této sezóně už tři gólové zásahy. Tedy stejný počet, který odchovanec Baníku nastřádal za předchozí čtyři sezóny.

Z kádru Zlína je veleben především kapitán Lukáš Železník, neméně kvalitní výkony ale předvádí i jeho parťák Tomáš Poznar. Sedmadvacetiletý útočník prožívá svou první prvoligovou sezónu a na podzim vstřelil už pět branek. Dvě si schoval pro měsíc listopad, když svému týmu vystřelil výhry nad Slováckem a Libercem.

Milan Škoda dál táhne obrozenou Slavii. V listopadu ztratila body jen ve vršovickém derby s Bohemians (2:2), v tomto zápase se ale Škoda blýskl dvěma góly. Další přidal proti Příbrami a celkem jich má na podzim už deset, tedy jen o jeden méně než nejlepší střelec ligy Ďuriš. Ne náhodou se Škoda dočkal nové smlouvy, která mu v Edenu vyprší v létě 2018. Podle neoficiálních zpráv si měsíčně přijde na gáži 300 tisíc korun.

Hlasování v obou kategoriích probíhá na oficiálních stránkách soutěže.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava