Hlavní obsah

Skauti ostrouhali, Slovan si pojistil kapitána. Pavelka prodloužil smlouvu v Liberci

Liberec
Aktualizováno

Kde kdo si na něj začínal na přestupové burze brousit zuby. Tím spíše, že v závěru úspěšné kvalifikace přispěl k postupu na EURO 2016 a v klubu měl navíc smlouvu jen do konce sezóny. To už ovšem neplatí. Kapitán fotbalistů Slovanu Liberec a záložník David Pavelka prodloužil smlouvu pod Ještědem do června 2017. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký kapitán David Pavelka pokračuje v Liberci.

Článek

Další reprezentant Josef Šural smlouvu v Liberci prodloužit nechce. Zajímají se o něj Slavia i Sparta. David Pavelka je ovšem jiný případ. Jak klubové stránky poukazují, jeho srdce je dál modrobílé.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo s Davidem tak rychle a tak konstruktivně dohodnout podmínky nové smlouvy. David se zachoval jako správný kapitán. Ukázal, že jeho srdce je modrobílé. A i přesto, že je bezesporu nadstandardním hráčem, jehož výkonnost přesahuje domácí ligu, se rozhodl podepsat novou smlouvu," vyzdvihl sportovní ředitel Jan Nezmar.

Oddechl si o to víc, že odchovanci Sparty končila původní smlouva v červnu 2016. V létě tedy mohl být Pavelka volným hráčem a Slovan by za jeho případný přestup nic neutržil. Prodloužení smlouvy však na druhé straně nevylučuje lukrativní přestup ještě před jejím vypršením. Kapitánova cena jím samozřejmě stoupla...

"Dlouhodobě se netajím tím, že jsem v Liberci spokojený. Díky Slovanu jsem ochutnal evropský fotbal, dostal se do reprezentace. Prostě nebyl důvod měnit něco, co evidentně funguje. Co se zahraničního angažmá týká, tak není kam spěchat. Ve Slovanu máme podmínky výborné. Tím ale neříkám, že bych někdy v budoucnu angažmá v zahraničí nezvažoval," uvedl kapitán po podpisu smlouvy.

Pavelka působí v Liberci od ledna 2013. Odehrál za něj 75 zápasů, ve kterých vstřelil 19 branek.

Reklama

Související témata: