Hlavní obsah

V můj kariérní prospěch pracuje jen můj manažer, vzkázal sparťan Konaté

Praha

Jak se zdá, dny Tiémoka Konatého ve Spartě jsou sečteny. Pětadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny v zimním přestupním období z letenského klubu s největší pravděpodobností odejde. A loučení to nebude nijak dojemné. U trenéra Zdeňka Ščasného a u vedení pražského klubu upadl v nemilost, takže jeho odchodu budou litovat pravděpodobně jen fanoušci Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté je na odchodu ze Sparty.

Článek

Záložník, který do Sparty přišel před dvěma lety, si vyjma krátkého úseku v jarní části uplynulé sezóny nikdy nevybojoval pevné místo v základní sestavě. Do zápasů často naskakoval jako žolík, který zpravidla hru pražského celku okysličil a častokrát byl i rozhodujícím článkem týmu.

Rozdílový hráč, tak podobné fotbalisty označují experti. Něco podobného hráč tmavé pleti předvedl i v posledním ligovém kole, v němž se Sparta v deštivém pondělním večeru ofenzivně trápila proti Zbrojovce Brno. Konatého přítomnost na hřišti Moravané pocítili bolavě - po jeho akcích dvakrát inkasovali a z Letné nakonec odjížděli s prázdnou.

Konaté měl při akcích i štěstí...

O budoucnosti oblíbence fanoušků Sparty ale bylo rozhodnuto už před tímto zápasem. Jak jinak si vysvětlit slova trenéra Ščasného po zápase. „Nebudu ho zatracovat po jednom nevydařeném zápase, zrovna tak jako vynášet po jednom povedeném," povídal kouč na adresu klíčového muže zápasu. A pokračoval: „Krásné akce, ale měl při nich i štěstí. Máme své představy a nebudeme měnit naši (přestupovou) politiku," dodal.

Co tím Ščasný myslel? Odpověď nalezneme v klubovém časopisu Sparta, do toho! „Ofenzivní hráč, jako je on, by měl být mnohem efektivnější. Potřebujeme hráče, který bude dávat více gólů a bude mít více asistencí. Timy (Konaté) má skvělé zrychlení, je to soubojový hráč, ale nemá efektivitu. Někdo může namítnout, že bude efektivnější, když bude hrát častěji, ale u něj je to problém i v tréninku," vysvětlil Ščasný, v čem vidí problém. Avšak Konaté není jediným středopolařem, který má s produktivitou potíže. Například Matějovský, Jiráček, Frýdek, Mareček nebo uzdravený Vácha také výraznou efektivitou neoplývají a kouč s nimi i nadále počítá.

Nemá smysl se pouštět do problematiky lidských sympatií a antipatií, v tom si každý fanoušek může udělat jasno sám. Jisté je však to, že Konaté se před časem rozhodl pro změnu svého agenta a odešel od agentury IFM&M Dalibora Laciny, který hráče do Sparty přivedl. A to byl akt, který se mnohým nemusel líbit.

Sparta už o mě nemá zájem, myslí Konaté

Konaté zaznamenal na adresu svého současného nigerijského agenta ataky a rozhodl se vyjádřit se na Facebooku: „Můj stávající manažer, kterého označují za pochybného, je člověk, který mne podporuje nejen psychicky, ale pracujeme spolu i na individuálních fyzických a taktických trénincích a dokáže ze mě dostat to nejlepší. Jeho práci respektuji, protože od chvíle zahájení spolupráce vidím obrovské změny k lepšímu a jako jediný pracuje v můj kariérní prospěch a vkládá do mě 100% důvěru," napsal Konaté (celá zpráva zde).

Pochopil prý již, že ve Spartě dál působit nebude. „Je pravdou, že mě Sparta v létě chtěla vyslat na hostování a nyní mne oficiálně poslala do Mladé Boleslavi, abych společně s mým manažerem projednal mou budoucnost. Pochopil jsem, že o mě klub nadále nemá zájem," napsal záložník. „V tuto chvíli mám i možnost odchodu do zahraničí, který zvažuji, a v případě odchodu ze Sparty budu spíše preferovat tuhle variantu," dodal Konaté, který má ve Spartě smlouvu ještě na dva a půl roku.

Vše nasvědčuje tomu, že Konaté stadión u Letenské pláně opravdu opustí. Ať už přestoupí jinam, nebo odejde na hostování. A vše také nasvědčuje tomu, že toho budou litovat opravdu jen sparťanští fanoušci.

Co si myslíte o možném odchodu Tiémoka Konatého ze Sparty?
Je to dobře, Spartě nedává nic navíc
8,6 %
Je to škoda, ve Spartě měl dostat víc prostoru
91,4 %
Celkem hlasovalo 5774 čtenářů.

Reklama

Související témata: