Hlavní obsah

Limberskému hrozí za nehodu v opilosti až tři roky vězení

Praha
Aktualizováno

Průšvih, který na začátku září způsobil fotbalista David Limberský, skončil policejním obviněním za řízení v opilosti. Dvaatřicetiletý reprezentant měl po nehodě v Praze v krvi přes jedno promile alkoholu, dopustil se trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a za to mu hrozí až tříleté vězení i zákaz řízení. Informoval o tom server idnes.cz.

Foto: Profimedia.cz

Takto David Limberský v polovině září slavil svůj gól v Příbrami. Plzeňský obránce dělal, že kroutí volantem...

Článek

Tři dny poté, co Limberský pomohl národnímu týmu gólem v kvalifikačním duelu v Lotyšsku k postupu na mistrovství Evropy, naboural se svým luxusním bentley a od autonehody se snažil utéct. Nehodu ale viděli policisté, kteří zadáka Viktorie Plzeň dostihli a zadrželi.

Limberský havaroval na pražském Smíchově, kde narazil do plotu. Škoda na jeho voze přesáhla půl miliónu korun. Po nehodě údajně vyhrožoval zasahující hlídce.

Policie po několikatýdenním vyšetřování klasifikovala celou věc jako trestný čin. „Předpokládáme, že celou věc ukončíme do dvou měsíců, vyšetřování už je skoro skončené," uvedla ve čtvrtek náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová. Zkušenému obránci hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až tři roky a také zákaz řízení.

Limberského právník: Odnětí svobody není tématem

„Vzhledem k tomu, že mu bylo naměřeno lehce přes jednu promile, tak nepředpokládám, že by mělo dojít k nějakému vysokému exemplárnímu trestu. Zvláště když dosud neměl nikdy problém se zákonem. Bude záležet, jaký způsob obhajoby zvolíme, ale ze zkušeností si umím představit peněžitou pokutu v kombinaci se zákazem řízení. Případně podmínečný trest. Odnětí svobody v tomto případě rozhodně není tématem," řekl ČTK Limberského právní zástupce Bronislav Šerák.

Dvaatřicetiletého fotbalistu krátce po nehodě zbavilo vedení Plzně kapitánské pásky a udělilo mu vysokou pokutu přes milión korun. Tu ještě zvýšilo poté, co „Limba" slavil svůj gól v Příbrami kroucením volantu. Reprezentační kouč Pavel Vrba Limberského vynechal v nominaci na říjnové kvalifikační duely s Tureckem a Nizozemskem, ve kterých však už národní tým měl jistý postup na evropský šampionát. Ten od června příštího roku uspořádá Francie.

Reklama

Související témata: