Hlavní obsah

Dráždí mě řeči, že Sparta bude kvůli postupu v EL začátkem jara unavená, glosuje kouč Rada

Praha

Vedl fotbalovou reprezentaci, jako trenér dirigoval hned šest prvoligových klubů v tuzemsku. Coby hráč Petr Rada oblékal dres pražské Dukly, s níž slavil mistrovský titul. Okusil i angažmá v Německu a Kanadě. Naposledy působil v průběhu jara na lavičce Teplic, ovšem od nové sezóny je bez angažmá, a tak dění na ligové scéně glosuje pro Sport.cz. Tentokrát se zaměřil na závěr první poloviny soutěže a bitvu o mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada se zamýšlí nad bitvou o titul.

Článek

„První polovina ligy skončila, Plzeň s náskokem tří bodů vede. Zatím pokaždé, když byla půlmistrem, získala také titul na konci sezóny. Takovým statistikám ale já zase až tak velkou důležitost nepřikládám. Zatím nevíme, jak se kádry mužstev přes zimu změní. Proto je těžké tipovat, kdo nakonec bude mistrem. Podle mě jsou zatím šance mezi Plzní a Spartou stále 50 na 50.

Jsem velký odpůrce prognóz, že Sparta bude na začátku jara v ligových zápasech víc unavená, protože na rozdíl od Viktorie bude pokračovat v pohárové Evropě. Mě takové řeči přímo dráždí!

Zkušenosti z pohárů budou na ME moc prospěšné

Hrajeme třicet kol za sezónu, k tomu pár pohárových utkání. A z toho mají být unavení!? To odsuzuju. Nikdo z hráčů, kteří se dostanou do zahraničí, tam přece trenérovi neřekne, že je unavený. Protože mu je jasné, že na jeho místo okamžitě vletí jiný frajer a bude pak hrát pořád. Naši hráči jsou také dobře trénovaní a profesionální. A v dnešní době už by si měli svou připravenost hlídat sami.

Všichni touží po startu v pohárech, aby se v nich zviditelnili a otevřela se jim šance odejít ven. Za našich časů jsme se mohli zviditelňovat, jak jsme chtěli, stejně jsme nikam odejít nemohli. Až na konci kariéry...

Fanděme všem našim klubům a přejme jim, ať dojdou v pohárech co nejdál. Blíží se mistrovství Evropy a na něm budou zkušenosti z těžkých pohárových bitev moc prospěšné.

Snad Liberec zvládne bitvu s Marseille

Pokud jde o titul, Plzeň i Sparta zatím mají stále konsolidovanější týmy než třeba Mladá Boleslav. Té podle mého názoru dost chybí také divácká podpora. Slušná návštěva přijde jen na největší zápasy, jinak je stadión často prázdný. Ale na špičku se Boleslav tlačí, na jaře určitě může pozlobit.

Liberec má zase v poslední době problémy zvládat zápasy venku. Jinak mě v průběhu podzimu překvapuje, jak dobrý fotbal hraje. Držím mu palce, aby zvládl pohárový duel s Marseille.

Na pohárové příčky už dosáhla Slavia. Klub se stabilizoval, ale posily samy o sobě ještě úspěch nezaručí. Může to fungovat, ale nebyla by podle mě žádná tragédie, pokud by návrat do pohárů nevyšel hned.

Dál si myslím, že si to o titul zase rozdá Plzeň se Spartou. A jediný, kdo by je mohl ohrozit, je podle mě Mladá Boleslav. Když ale čtu, že na Zahustela už předložila nabídku Sparta, znovu musím připomenout, že nás čeká zimní přestupní termín. A bude moc důležité, kdo se jak posilní - nebo případně oslabí..."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice