Hlavní obsah

Kouč Baníku chce Spartu trápit dravým mládím

Ostrava

V minulých sezónách bývalo utkání proti pražské Spartě pro hráče Baníku vrcholem sezóny. V tomto ročníku Synot ligy je ale vše jiné. Nedělní souboj Baníku se Spartou, kterým oba týmy vstoupí do druhé poloviny soutěže, totiž může být na dlouho dobu posledním vzájemným měřením sil v lize. Se čtyřmi body se Baník krčí na posledním místě tabulky, na předposlední Bohemians 1905 ztrácí devět bodů, na nesestupovou pozici pak ještě o dva body více a naděje na záchranu je téměř nulová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní fotbalisté Baníku Václav Ježdík (vlevo) a Karol Mondek. Jak se Ostravané rozloučí s ligovým podzimem?

Článek

„Nemáme co ztratit, půjdeme do zápasu proti silnému soupeři s čistou hlavou," řekl záložník Baníku Daniel Holzer. Ten se po čtyřech utkáních, v nichž jen střídal, vrací do základní sestavy. A podle trenéra Radomíra Korytáře to nebude jediná změna.

Hrát nesmí Narh, jenž za červenou kartu proti Jihlavě dostal třízápasový trest a Machovec, který nesmí nastoupit kvůli čtyřem žlutým kartám. Do utkání vyběhne značně omlazená sestava. „Hrát budou z větší části perspektivní hráči a také ti, u nichž je předpoklad, že tady budou i na jaře. Bude na nich, aby se proti tak silnému protivníkovi ukázali," prozradil Korytář.

Sparta vybičuje tým k nadstandardnímu výkonu

Z juniorky se proto do prvního týmu vrací Marek Šichor, do prvního týmu byl přeřazen 19letý ruský obránce Arťom Mešaninov či český mládežnický reprezentant Ondřej Šašinka. Místo Machovce zřejmě naskočí do obrany Martin Honiš. „Mladý tým by měl ukázat dravost a agresivitu a očekávám, že favoritovi jeho roli znepříjemní," uvedl ostravský trenér.

Reprezentant do 21 let Holzer věří, že Baník se proti Spartě znovu vybičuje k nadstandardnímu výkonu. „Vždy tomu tak bylo. V posledních čtyřech zápasech jsme prohráli až ten poslední na Letné, ale i tam jsme hráli velmi dobře. Doufám, že to předvedeme znovu," vykládal 20letý odchovanec Baníku.

V probíhajícím ročníku Holzer nastoupil do třinácti zápasů, převážně pak na postu levého obránce. Jeho výkony tam ale nebyly zrovna přesvědčivé. Proti Spartě se vrátí na levou stranu zálohy, kde se cítí mnohem lépe. „I když mi ten levý bek úplně nesedí, jsem rád, že můžu za Baník hrát v lize a je mi jedno, na jakém místě," svěřoval se Holzer.

„Ale vím, že mé výkony v obraně nebyly úplně v pořádku. Není ale příjemné být na lavičce a nemoct týmu ve chvílích, kdy se mu nedaří, pomoct. Proti Spartě budu chtít ukázat, že na základ mám," sliboval Holzer. Závěrečný zápas podzimu, v němž Baník přivítá na Městském stadiónu ve Vítkovicích druhou Spartu, má výkop v neděli v 15 hodin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články