Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 4:2Slovácko si na závěr podzimu vylepšilo náladu. Konec bitvy byl plný emocí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Diviš 1 : 0
34. Hora 1 : 1
57. Valenta (penalta) 2 : 1
62. Diviš 3 : 1
76. Šumulikoski 4 : 1
82. Hora 4 : 2
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Góly a spoustu dalších zajímavých momentů přinesla předehrávka 16. kola Synot ligy. V bitvě dvanáctého Slovácka s desátými Teplicemi se radovali Moravané po výhře 4:2. Šlo o duel celků, kterým se letos vůbec nedařilo. Domácí fotbalisté alespoň částečně napravili dojem z nepovedeného závěru podzimní části. Dvěma brankami se na výhře podílel Jaroslav Diviš, další góly přidali Jiří Valenta z penalty a Veliče Šumulikoski. Za hosty skóroval Jakub Hora.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z prvního gólu proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Slovácko čekalo na vítězství pět zápasů, přerušilo více než 200 minut trvající údobí bez vstřelené branky. Nevadilo, že mu za karty chyběl střelec Libor Došek. V tabulce se  posunulo na deváté místo. Naopak Severočeši čekají na vítězství už pět zápasů, podruhé v krátké době dostali čtyři góly. Z  posledních pěti kol mají jediný bod, poslední tři utkání prohráli při skóre 3:11.

Trenér Slovácka Habanec vyřešil rébus s nahrazením Doška návratem k variantě s rychlým středopolařem Divišem. Domácí začali útočně, získali územní převahu a právě s Divišem měli tepličtí zadáci velké problémy. Často jej zastavovali jen za cenu faulů. V 19. minutě si Diviš naskočil na přesný centr z levé strany a hlavičkou pod břevno překonal brankáře Slavíka. Po půlhodině hry se Diviš po úniku z levé strany zpětnou kličkou uvolnil, jeho střela se ale odrazila jen od tyče. K tomu ještě dvakrát zahrozil z trestných kopů Valenta, jehož střely šly těsně vedle.

Teplice se dlouho k slibnějšímu zakončení nedostaly. Jejich akce většinou končily buď na nepřesné finální přihrávce, nebo na zadácích Slovácka. Až ve 34. minutě zatočil Dressler rohový kop přesně na Horu, jehož hlavička zapadla za záda překvapeného brankáře Heči.

Ve druhém poločase Slovácko zvýšilo tlak. V 55. minutě po Valentově centru teplický obránce Jablonský stáhl v pokutovém území Košúta a nařízenou penaltu Valenta proměnil. Rozhodčí Ardeleánu nechal vše opakovat pro předčasné vběhnutí hráčů do pokutového území. Valenta byl i podruhé neomylný.

Slovácko v útočné aktivitě nepolevilo a v 63. minutě Diviš z velkého úhlu přidal třetí branku. Teplice se ještě pokusily o zvrat, v 76. minutě střídající Kapolongo z bezprostřední blízkosti trefil jen brankáře Heču. Hned z protiútoku do otevřené obrany potvrdil definitivně vítězství Slovácka čtvrtým gólem Šumulikoski. Osm minut před koncem Hora korigoval výsledek.

V nervózním závěru uviděli po konfliktu v 87. minutě červenou kartu Šumulikoski a teplický Fillo, který vše nastartoval nevybíravýmn zákrokem.

16. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 4:2 (1:1)
Branky: 19. a 62. Diviš, 57. Valenta z pen., 76. Šumulikoski - 34. a 82. Hora. Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Nádvorník. ŽK: Diviš, Šumulikoski, Heča - Lüftner, Jablonský, Fillo, Táborský. ČK: 87. Šumulikoski - 87. Fillo. Diváci: 3047.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Hlúpik (84. Chvátal), Daníček, Valenta (90. Sadílek), Havlík - Diviš (89. Kone). Trenér: Habanec.
Teplice: Slavík - Vondrášek, Lüftner, D. Jablonský, Dressler - Breite (77. Táborský), Kodeš (46. Kapolongo), Ljevakovič, Vachoušek (84. Česlák), Fillo - Hora. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: