Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 2:1Klokani ukončili patnáctileté čekání a poskočili těsně nad sestupové příčky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Karavajev 0 : 1
47. Hanousek (vlastní) 1 : 1
50. Krch 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Klokani doma prohráli s Jabloncem pětkrát za sebou, na vlastním stadiónu ho v lize porazili jen v březnu 2000. Tentokrát si už řekli dost. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili v 16. ligovém kole tápající Severočechy 2:1. Zisk tří bodů znamená, že tým z Ďolíčku přezimuje těsně nad sestupovými příčkami. Osmý Jablonec vyhrál jediné z posledních devíti kol a patří k největším zklamáním podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev z Jablonce střílí vedoucí gól Jablonce v Ďolíčku proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby si jablonecký stoper Pernica nezahrál již ve 4. minutě na brankáře a po velkém závaru nevykopl míč směřující do opuštěné branky. Takhle hosté úvodní nebezpečí přežili - a sami hned z první šance udeřili. Vršovický stoper Krch temenem nešťastně prodloužil míč za sebe do běhu Karavajevovi a do zálohy povýšený obránce zvládl zakončení jako zkušený útočník - 0:1.

Klokani zareagovali brzy, jenže Schickův gól kvůli ofsajdu neplatil. Ve 30. minutě se do vápna prokombinoval Mosquera, hned dvakrát po době vypálil, ale výborný gólman Hrubý jeho palbu ustál. A brankář držel akcie Jablonce i dál. Jindřiškova pumelice si o gól říkala, Hrubý ji efektně vyrazil na roh.

Důrazní klokani byli nepříjemní a Severočechům bylo jasné, že po přestávce potřebují vedení pojistit ještě jedním gólem.

Začátek druhé půle však ovládli domácí. Jednoznačně. Nejprve odcentroval Schick a Matěj Hanousek v tísni před nabíhajícím Bartkem poslal míč do vlastní sítě. A hned o tři minuty později po Jiráskově rohu Krch hlavou otočil skóre.

Klokani se rozjeli a byli blízko třetímu gólu, Jirásek trefil tyč. Mátožný Jablonec už vyrovnat nestačil. Neměl ani z čeho, žádnou další šanci si nevytvořil.

Fotbalová Synot liga - 16. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Branky: 47. vlastní Matěj Hanousek, 50. Krch - 9. Karavajev. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Hrabovský. ŽK: Bartek - Pospíšil, Wágner. Diváci: 4763.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Havel - Jindřišek - Bartek, Jirásek (88. Akulinin), Hubínek (90. Šmíd), Mosquera - Schick (87. Gajič). Trenér Pivarník.
Jablonec: V. Hrubý - Romera (55. Greguš), M. Kysela, Pernica, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust (63. Wágner), Mingazov (81. Beneš), Pospíšil, Karavajev - Martin Doležal I. Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: