Hlavní obsah

Vedení už Spartě nenecháme! Plzeň má před podzimním finišem jasno

Plzeň

Vyhráli poslední čtyři kola a 270 minut neinkasovali. Hlavně však fotbalisté Plzně mají k dobru tříbodový náskok na druhou Spartu. Nedělní loučení s ligovým podzimem by mělo být pro obhájce titulu příjemnou záležitostí. Stačí už jen uspět v domácím duelu s Duklou. „Chceme zůstat první v tabulce!“ ujišťuje kouč Karel Krejčí, že nic jiného viktoriány nezajímá. Zápas se hraje od 18:30, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Plzeňský kouč Karel Krejčí během utkání Evropské ligy s Dinamem Minsk v Bělorusku.

Článek

Letenští hrají odpoledne v Ostravě. Až budou viktoriáni nastupovat proti Dukle, už budou výsledek největšího konkurenta znát. Ligoví půlmistři navíc stejně mají scénář bitvy o první místo ve svých rukou.

„Stálo nás spoustu úsilí stáhnout náskok Sparty a sesadit ji z čela. Hráči určitě budou mít motivaci, aby poslední zápas zvládli a přezimovali na prvním místě," ujišťuje trenér Karel Krejčí v rozhovoru pro klubové stránky.

Dukla si v srpnu doma připsala první ligovou výhru nad Plzní. Odveta za porážku 0:1 je další motivací pro obhájce titulu.

„Já jsem se tam byl kouknout jako divák a byl to zápas, který hráči nezvládli výsledkově, ale herně určitě nepropadli. Tehdejší trenér Koubek dal příležitost širšímu kádru a šlo pouze o produktivitu," poukazuje současný kouč. „Viktoriáni nedali penaltu, zahodili další šance a z ojedinělého útoku dostali gól. Zápas si určitě připomeneme, ale už je to dávno," dodává Krejčí.

Dukla je nevyzpytatelný soupeř

Tým z Julisky je hodně náladový. Venku čtyřikrát za sebou remizoval a prohrál jediné z posledních sedmi kol. Plzeň však drží silnější trumfy, díky nimž vyhrála deset z posledních jedenácti ligových utkání.

„Věřím, že to pro nás bude úspěšný zápas. Na druhou stranu víme, že Dukla je nevyzpytatelný soupeř, který dokáže kohokoliv porazit. Hrají fotbal, na který se hezky kouká a rukopis trenéra Kozla je tam hodně vidět. Myslím, že by diváci mohli vidět atraktivní zápas," avizuje Krejčí. „Chceme se s rokem 2015 v lize rozloučit výhrou a navázat na povedené výsledky z posledních týdnů."

Reklama

Související témata: