Hlavní obsah

Nemohu vyloučit ani svůj konec, přiznal kouč Jablonce Šilhavý

Praha

Jablonec se krčí po šestnácti kolech Synot ligy v polovině tabulky a hodně daleko má k prvnímu místu, ale i k příčkám, které zaručují účast v pohárové Evropě. Galacticos totálně selhali a zmar potvrdili v sobotu ve vršovickém Ďolíčku prohrou 1:2 s Bohemians 1905. Trenér Jaroslav Šilhavý přiznal, že musí dojít ke změnám, jejichž součástí může být i on.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

Takový konec podzimu jste si asi nepředstavoval...

Vedli jsme a skončili bez bodu... Už před týdnem po domácí prohře s Plzní jsem říkal, že kalich hořkosti dopíjíme do dna. Na Bohemce to vygradovalo. Musím říct, že jsem hodně smutný a zklamaný. Nejen z toho, že jsme prohráli, to člověka štve také, ale hlavně z toho, že jsme nebyli schopní ve druhém poločase se zvednout, zatlačit soupeře, vytvořit si šance. V první půli jsme vedli, byli jsme lepší, měli jsme i další šance, ale nedali jsme je. Ve druhé půli dali domácí dva slepené gól, ale nemyslím si, že by nás to mělo tak položit, aby z toho byl takový zmar. Prohrát můžeme, ale musí to být po boji. V předchozích zápasech, až na ten s Boleslaví, i když jsme nevyhrávali, tak to sneslo nějaká přísnější kritéria, ale ten druhý poločas na Bohemce mě bude hodně dlouho bolet.

Čím si vysvětlujete tak rozdílné nástupy do obou poločasů?

To nevím, opravdu. Zeptejte se hráčů, co se s nimi stalo.

Není to jablonecké podzimní nemoc, rozdílné poločasy, neproměňování šancí a ztráta vyhraných zápasů?

V minulé sezóně jsme vítězili, sbírali body, bylo to úžasné. V té probíhající body neděláme, naopak je ztrácíme. Samozřejmě příčin je spousta, to je na velký rozbor, na který teď po utkání není čas, ale budu ho muset udělat. Musíme si příčiny zhodnotit a říct si, co s tím.

Může být důvodem, že kádr se až příliš mění a mužstvo nemá čas si sednout?

To může být jedna z příčin. Asi nám to vadí, když ty výsledky nemáme, ale těch důvodů je víc.

V zimě nejspíš dojde opět ke změnám v kádru. Neobáváte se, že součástí změn může být i vaše odvolání z funkce?

Vyloučit nemohu ani svůj konec, stát se to může, ale s tím musí fotbalový trenér počítat. K tomu nic víc teď neřeknu. Záleží na vedení. Podzim určitě nebudeme hodnotit pozitivně.

Když vydržíte, budete chtít nějaké další posily, nebo se budete spíš snažit kádr stabilizovat?

Zkvalitnit tým musíme. Ukázalo se, že hráči, kteří nám na podzim odešli, myslím Kopice a Nováka, hodně chybí. Nedokázali jsme je nahradit. Když vezmu branky, které vstřelili, i přihrávky na ně, pak s nimi odešlo asi třicet gólů. Ty nám chybí, ale nechci se na to vymlouvat a už vůbec ne omlouvat sobotní výkon. Takový nemůžeme podat ani s jinými, méně kvalitními hráči. Co jsme tady předvedli, mě opravdu hodně mrzí.

Reklama

Související témata: