Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 1:1Boleslav potřetí za sebou nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Řezníček 1 : 0
65. Chramosta 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté třetí Mladé Boleslavi remizovali v Brně 1:1 a potřetí za sebou v první lize nezvítězili. Zbrojovka v utkání 16. kola vedla po brance Jakuba Řezníčka, hosté z velké převahy po změně stran jen srovnali zásluhou střídajícího Jana Chramosty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta, archivní snímek

Článek

Boleslavští vstoupili do zápasu aktivněji, z úvodní převahy ale vytěžili jedinou šanci: Skalákovu střelu po úniku z levé strany stačil vyrazit brankář Melichárek. Na druhé straně poprvé zahrozil po čtvrt hodně hry Řezníček, jehož střela mířila těsně nad branku.

Brňané spoléhali vedle rychlých protiútoků na dlouhé nákopy do útočného prostoru. Po jednom z nich se dostal v 17. minutě k zakončení Řezníček. Jeho střelu stačil brankář Šeda jen vyrazit před Lutonského, jenž trefil tyčku, a odražený míč vrátil nejlepší střelec Zbrojovky Řezníček pohotově do sítě.

Po inkasované brance zvýšila Boleslav útočnou aktivitu. Získala územní převahu, hodně často se ale hosté dostávali do ofsajdové pasti soupeře. Brňané pozorně a důrazně bránili a soupeře nepouštěli do střeleckého prostoru. K jedinému vážnějšímu ohrožení se dostal po půlhodině Baroš, jehož slabá střela mířila přímo do náruče Melichárka.

Po změn stran vsadila Boleslav vše na útočnou kartu. Získala výraznou územní převahu, Zbrojovka bránila v hlubokém defenzívním bloku a pouze odkopávala míče. Zahrozila pouze jednou po rychlém brejku, kdy stačil Řezníčkovu hlavičku gólman Šeda vyrazit.

Po hodině hry se pokusil trenér Jarolím zvýšit útočnou sílu zařazením Zahustela s Chramostou. Tah mu rychle vyšel, když v 65. minutě po pasu od Skaláka unikl domácím zadákům Chramosta a po čtyřech minutách pobytu na trávníku vyrovnal. Boleslav pokračovala v tlaku a domácí v kritických momentech držel brankář Melichárek, jenž výrazně pomohl svému týmu k remíze. Mladá Boleslav tak v Brně nevyhrála pátý ligový duel za sebou.

16. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 17. Řezníček - 65. Chramosta. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Antoníček. ŽK: R. Buchta, Malík, Jakub Šural, Zoubele, Melichárek - Magera, Fleišman. Diváci: 3522.
Brno: Melichárek - Jakub Šural, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Malík (76. Vávra), Zavadil, R. Buchta (89. Lacko), Michal Škoda, Lutonský - Řezníček (69. Zoubele). Trenér: Kotal.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Čermák (61. Zahustel), Magera, Skalák - Baroš (61. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: