Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:1Bleskový obrat po přestávce zajistil Liberci tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zmrhal 0 : 1
57. Bakoš 1 : 1
59. Pavelka 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Dvěma slepenými góly krátce po nástupu do druhé půle otočili fotbalisté Liberce nepříznivě se vyvíjející duel s pražskou Slavií a doma posedmé v sezóně slavili tři body. Během celého podzimu navíc Severočeši před vlastním publikem nenašli přemožitele.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávistický záložník Jiří Bílek (vlevo) v souboji s libereckým Michaelem Rabušicem.

Článek
Fotogalerie

Hosté měli snový vstup do zápasu. Dlouhý nákop Frydrycha od půlící čáry prodloužil hlavou na velkém vápně Škoda, Coufal nezachytil náběh Zmrhala a proti jeho parádní křížné střele neměl Koubek nárok - 0:1.

Severočeši pak sice drželi míč, jenže hosté byli důraznější, v osobních soubojích protihráče většinou předskočili, a tudíž bez problémů ničili jakékoliv pokusy Liberce o vyrovnání. Když už se kapitán domácí družiny Pavelka dostal k odraženému míči, pálil z hranice velkého vápna vysoko nad branku.

Snaha Severočechů postrádala moment překvapení, chyběl jakýkoliv nápad, kombinace byla příliš pomalá. Současně však naprosto spolehlivě pracovala defenziva týmu trenéra Trpišovského, a tak diváci mnoho vzrušujících momentů neviděli. Až těsně před poločasem po Kerbrově přímém kopu byl v ideální pozici domácí Delarge, jenže mířil jen do náruče Berkovce.

Obrat po pauze

Po přestávce nastartoval obrat Rabušic, který místo střely zpoza velkého vápna prokličkoval pokutovým územím, přihrávkou pod sebe na přední tyči našel střídajícího Bakoše a ten srovnal. Za necelé dvě minuty míč po rohovém kopu Machuči propadl až k Pavelkovi a kapitán Severočechů pálil přesně k tyči - 2:1.

Slavia zareagovala trojím střídáním, jenže její hra postrádala přesnost, tudíž se vůbec nedostala na dostřel brankáře Koubka. Naopak po Coufalově centru z pravé strany mohl hosty srazit Shala, jenže hlavou mířil těsně mimo.

V závěrečném tlaku si Pražané vytvořili velké šance. Jenže gólovou dělovku Zmrhala z velkého vápna vyškrábl bravurně nad břevno Koubek, po rohu Jablonského pálil Piták z malého vápna těsně mimo. Liberečtí mohli v poslední minutě získat klid, když Šural přihrál do stoprocentní šance Rabušicovi, jenže ten pálil na tribunu.

Slavia nicméně v hektickém závěru šanci na vyrovnání neměla a po čtyřech duelech bez prohry našla přemožitele. Pro Liberec bylo vítězství vítaným povzbuzením před čtvrtečním vyvrcholením Evropské ligy s Marseille.

Synot liga, 16. kolo:
Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (0:1)
Branky: 57. Bakoš, 59. Pavelka - 2. Zmrhal. Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Vysloužil. ŽK: Coufal, Rabušic - Frydrych, Souček. Diváci: 6919.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Mudra - Machuča (85. Šural), Pavelka - Delarge, Shala (79. Sýkora), Kerbr (55. Bakoš) - Rabušic. Trenér Trpišovský.
Slavia: Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli (71. Hrubý), Jablonský - Piták, Souček - Mikula (67. Voltr), Kenia (66. Vukadinovič), Zmrhal - Škoda. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice