Hlavní obsah

Neúcta k fanouškům, běsnil trenér v kabině. Drsným proslovem nastartoval Liberec k triumfu

Liberec

Parádní domácí série fotbalistů Liberce bez prohry trvá i po nedělním duelu se Slavií, byť Severočeši do přestávky hráli hodně bídně a do šaten šli s jednobrankovým mankem. Po obrátce však dvěma rychlými trefami utkání obrátili a naladili se na čtvrteční duel Evropské ligy s Marseille, kdy budou usilovat o postup do jarní fáze soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Machuča (vpravo) z Liberce a Karel Piták ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

„První půle byla v našem podání šílená. Po ligovém utkání ve Zlíně v minulém kole jsem myslel, že nic horšího v našem podání neuvidím. Mýlil jsem se. Proti Slavii byl výkon do půle zoufalý," láteřil Jindřich Trpišovský, trenér Liberce.

Jeho svěřenci inkasovali z první akce zápasu. Pak prohrávali většinu soubojů, slávisté byli důraznější, a tudíž v pohodě kontrolovali vývoj. „Pamatuji si trenéra ještě z dorostu ve Spartě. Tak vytočeného jako v neděli o přestávce jsem ho ještě neviděl," přiznával liberecký kapitán David Pavelka, že v šatně domácích borců o přestávce rozhodně neproběhla klidná rozprava.

„Poprvé od letního příchodu do Liberce jsem se tak rozčílil. Upřímně, byl jsem až trošku mimo. Pětačtyřicet minut jsme odchodili, byla to neúcta k fanouškům," netajil Trpišovský, že žádná sladká slova o půli svým svěřencům neadresoval. „Kluci potřebovali probudit. Jejich přístupem jsem byl vážně rozčarovaný. Pořád si říkáme, že jsme válečníci a bojovníci, a pak vidím něco tak šíleného," vracel se Trpišovský k první půli.

Jeho slova evidentně zabrala. Slovan po půli přitvrdil a získal nad zápasem kontrolu, z níž vyplynuly dva góly a vítězství. S výjimkou remízového duelu s Duklou doma Severočeši dalších sedm zápasů vyhráli. „Moc jsme výhru potřebovali. Sami cítíme, že nemáme sportovní formu jako v začátku sezóny. Přesto jsme poprvé v sezóně otočili zápas, což je před čtvrtečním duelem s Marseille velké povzbuzení pro sebevědomí," lebedil si Trpišovský.

Připustil, že nadcházející konfrontace s francouzským sokem mohla mužstvo poznamenat. „Pro nás trenéry, pro hráče, prostě pro celý klub jde o zápas, který už možná nezažijeme. Byť jsme na kluky apelovali, že to musí vytěsnit, asi přeci jen trošku podlehli. Ale obrovské srdce v druhé půli podpořené morálkou a vůlí nás dovedlo k triumfu," chválil Trpišovský hráče za proměnu k lepšímu.

„Jsme strašně pokopaní a unavení. Zápasů je velké množství, byť fanoušci to neradi slyší. Víme, že jsme nevyhráli po nějakém parádním výkonu, ale tím spíše nám tři body dodají energii," přemítal Pavelka, jenž zařídil vítězný gól střelou z velkého vápna.

Reklama