Hlavní obsah

Michálek a Mašek do Turecka

Hned dva fotbalisté ze severu Čech by na sklonku roku ještě měli změnit dres - jablonecký záložník Tomáš Michálek a teplický útočník Jiří Mašek. Oba chce turecký Malatyaspor, jehož dres obléká exsparťanský obránce Jiří Homola.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávistický obránce Ivan Kováč (vpravo) se snaží zastavit Jiřího Maška z Teplic.

Článek

"Přestupy jsou téměř hotové, zbývají jen detaily, které bychom mohly stihnout do konce roku. Pro oba kluby i samotné hráče jsou nabídky ekonomicky velice zajímavé," řekl Právu Pavel Zíka z agentury Sport Invest, která realizuje přestupy do Turecka prostřednictvím svého tamního spolupracovníka.

O konkrétních částkách nechtěl hovořit, protože jsou věcí klubů. Podle informací Práva by však Teplice i Jablonec měly dostat v přepočtu částku mezi šestnácti až osmnácti milióny korun.

"O Michálka se zajímal vídeňský Rapid, ale nabídl přibližně o polovinu méně," prozradil Zíka. Michálek (28) je po podzimu se sedmi brankami nejlepším střelcem Gambrinus ligy, Mašek (27) se trefil čtyřikrát. Oba české kluby už pracují na posilách, které by jejich klíčové hráče měly nahradit. Jména zatím nechtějí prozradit.

"Jakmile v situaci, kdy jste získali nějaké peníze, naznačíte o někoho zájem, vzroste jeho cena dřív, než začnete konkrétně jednat a na reálnou úroveň se těžko vrací," vysvětlil důvod mlčení funkcionář jednoho z klubů, který si však nepřál být jmenován.

Reklama