Hlavní obsah

Ščasný omlouval vlažný výkon Sparty únavou. Byli jsme lepší, shodli se baníkovci

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Nejlepší výkon podzimu předvedl proti Spartě ostravský Baník. Proti favorizovanému soupeři hrál odvážně i obětavě, měl i šance, nicméně soupeři výhru sám daroval. Spartě, která si za celých devadesát minut nevypracovala jedinou kloudnou příležitost, stačila pohotová dorážka Davida Lafaty po hrubce domácího brankáře Jiřího Pavlenky k vítězství 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

„Hodně mě to mrzí, svou chybou jsem degradoval náš výkon, protože jsme jinak odehráli velmi sympatický zápas," smutnil po utkání ostravský kapitán Pavlenka.

Ten v 28. minutě neudržel v rukavicích Marečkův centr a dřív, než stačil balón znovu sebrat, mu ho Lafata ukopl přímo do sítě. „Byl to jednoduchý balón, bohužel mi vyklouzl. Jiný útočník by se na to asi vykašlal a už by nedobíhal. Jenomže David Lafata nic nevypustí a čeká na každý moment, kdy může skórovat. A s mou velkou pomocí mu to vyšlo. Je to strašná škoda, protože Sparta jinou šanci už neměla," litoval Pavlenka.

Byl to možná nečekaně jen Baník, kdo si vytvářel šance. Dvě největší spálil Mičola, po přestávce trefil tyč Holzer. „Hodně si tu svou první šanci vyčítám. Myslel jsem, že jsem v ofsajdu," vysvětloval opožděnou reakci Tomáš Mičola. „My máme čtyři body, Sparta o 31 více, ale na hřišti to vidět nebylo. Řekl bych, že jsme byli i lepší," popisoval.

Podle trenéra Zdeňka Ščasného byli sparťané neškodní kvůli špatnému terénu, a také vinou velké únavy. „Experti budou tvrdit, že to tak není, ale ono to tak je. Máme za sebou 29 zápasů, což některá mužstva odehrají za celý rok. Nebrečím, naopak, my jsme rádi, že můžeme hrát evropské poháry, nicméně už s Pardubicemi na nás byla znát únava a dnes to bylo patrné ještě více," omlouval vlažný výkon Ščasný.

„Nebylo to z naší strany z mnoha důvodů optimální, jedna střela na branku je málo, ale my jsme přijeli vyhrát a vyhráli jsme," hodnotil Ščasný.

Reklama

Související témata: