Hlavní obsah

Bičík tolik práce v Ostravě nečekal, přesto má sedmou nulu. Vyloženě jsme to vydřeli, řekl

Ostrava

Mnohem více práce, než čekal, měl v Ostravě gólman Sparty David Bičík. Na rozdíl od domácího Pavlenky při něm ale stálo štěstí, a tak si mohl proti Baníku připsat sedmou ligovou nulu v sezóně. „Vůbec jsem nečekal, že to bude proti Baníku tak těžké. Ale zaplaťpánbůh, že jsem něco chytil a že máme tři body. Jsou pro nás hodně důležité," popisoval 34letý brankář Sparty.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Sparty David Bičík si nechává upravit kopačku při utkání v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Cesta za výhrou byla pro Spartu v Ostravě hodně složitá. Proč?

Vyloženě jsme to vydřeli, nehráli jsme vůbec to, co jsme chtěli. Nevím, jestli se na nás už podepsala ta podzimní sezóna, protože už několikátý týden hrajeme tři zápasy v týdnu. Navíc byl těžký terén, hodně foukalo, na stadiónu skoro žádní diváci. Na druhou stranu Baník hrál velmi dobře, bojoval. Kdyby takto hráli každý zápas, tak se vůbec nemuseli bát sestupu. Neulehčili nám to vůbec.

Tušil jste, že si v Ostravě tolik zachytáte?

To vůbec, čekal jsem to lehčí. Ale zaplaťpánbůh, že jsem něco chytil a máme ty tři body. Hodně mi vadil ten vítr, to bylo fakt nepříjemné.

Která z těch šancí byla nejtěžší?

Asi hned ta první, kdy přede mnou vyplul Mičola úplně sám a ještě balón tečoval. Naštěstí jsem tam stihl mávnout rukou. Ve druhé půlce jsem vyběhl, ale domácí hráč byl u toho míče dřív a naštěstí to poslal jen do tyčky. Nebezpečná byla i další střela Mičoly, naštěstí jsem stihl udělat úkrok, jinak bych to neměl.

Ten míč, který do tyče poslal Daniel Holzer, jste tlačil očima do tyče?

Snažil jsem se co nejrychleji se vrátit do branky. Ale jo, koukal jsem na ten balón a snažil se mu pomoct vedle branky (smích).

K výhře vám pomohla velká chyba domácího gólmana Jiřího Pavlenky. Jak na to jako brankář nahlížíte?

To se mi hrozně blbě hodnotí. Je mi ho hrozně líto. Souboj Baníku se Spartou je vždycky velká událost, i když je to tady ve Vítkovicích a navíc bez lidí jiné. To se ale stává, já jsem v derby taky udělal obrovskou chybu. O tom fotbal je, o chybách.

Jirka Pavlenka říkal, že kdyby na hrotu nebyl David Lafata, že by z toho gól nebyl. Že by se na to jiný útočník vykašlal.

To má asi pravdu. V tom máme výhodu. David doběhne v malém vápně balóny, za kterými by opravdu už nikdo jiný asi nešel. On se tam vždy nějak nachomýtne a dorazí to.

Bylo vidět, že jste se snažil spoluhráče vyburcovat, že jste na ně křičel.

Ale evidentně to nepomohlo, opravdu jsme nehráli to, co jsme chtěli. Je to poslední podzimní ligový zápas a opravdu už toho máme plné kecky. Jsme moc rádi, že jsme to v Ostravě zvládli. Zisk bodu proti nám by mohla být pro Baník velká vzpruha. Věděli jsme, že to nevypustí. A my jsme se s tím nevypořádali, jak jsme chtěli.

Reklama

Související témata: